Cum au ajuns țăranii să învețe despre energii regenerabile(558)


În perioada 24 - 30 septembrie 2014, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă din Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Grupul de Acţiune Locală „Dobrogea Centrală” au derulat, la Căminul Cultural de la Seimeni, în judeţul Constanţa, cursul cu tema „UTILIZAREA ENERGIILOR REGENERABILE ÎN ZONELE RURALE”.

Cursul a fost organizat în cadrul activităţilor unui proiect finanțat cu fonduri europene.

Scopul proiectului TRAIN-RES este de a transfera materialele educaţionale inovatoare şi instrumentele de evaluare pentru biomasă solidă, combustibil gazos, biocombustibil lichid, energie solară, energie eoliană şi resurse geotermale, de la parteneri din Austria în România, Turcia şi Spania, pentru a facilita dezvoltarea de competenţe specifice pentru sectorul energiei regenerabile.

La curs au participat 44 de persoane din localităţile Seimeni, Saligny şi Mircea Vodă. În cele 5 zile de curs, participanţii din mediul rural au fost instruiţi cu privire la sursele energetice regenerabile, întocmirea unui plan de afaceri. Totodată, au fost informaţi şi despre mijloacele prin care pot utiliza sursele energetice regenerabile precum apa, soarele, vântul, lemnul şi biomasa pentru a produce energia de care au nevoie.

Prin intermediul acestor cursuri, se urmăreşte diversificarea formării profesionale vocaţionale şi a educaţiei pe tot parcursul vieţii, crearea de noi oportunităţi de afaceri, locuri de muncă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru locuitorii din zonele rurale.

  
jooble.org