MIDIA: 260 kg de peşte braconat, descoperite de către poliţiştii de frontieră

MIDIA: 260 kg de peşte braconat, descoperite de către poliţiştii de frontieră(919)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 260,6 kilograme de peşte, din specii diferite, fără a îndeplini condiţiile legale.

În data de 02.10.2014, în jurul orei 15.50, poliţiştii de frontieră, din cadrul P.P.F. Midia, judeţul Constanţa, au oprit pentru control în zona de competenţă un autoturism marca Fiat Doblo, înmatriculat în Constanţa, condus de cetăţeanul român P. GHEORGHE, în vârstă de 45 ani.

În urma controlului autoturismului au fost descoperite 12 lăzi din plastic încărcate cu peşte din speciile crap, chefal, şalău şi caras.

Conducătorul auto, domiciliat în oraşul Năvodari, a prezentat documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 89 kilograme peşte, neputând însă justifica alte 260,6 kilograme de peşte transportate.

Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de 260,6 kilograme peşte, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar persoanei în cauză i-a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinere, transport sau comercializare a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, din O.U.G. 23 / 2008 modificată şi aprobată prin Legea 317 / 2009.

 

Sursă FOTO: Poliţia de Frontieră
 

Taguri: Pestebraconat, peste, PolitiadeFrontieră, GardadeCoastă, Midia, JudetulConstanta, monofilament, monofilara, Nufarul, judetulTulcea,jooble.org