PORTUL CONSTANŢA. Ce contrafaceri mai sosesc, la container, din China:... CARUSEL dezasamblat!

PORTUL CONSTANŢA. Ce contrafaceri mai sosesc, la container, din China:... CARUSEL dezasamblat!(902)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control, împreună cu lucrători vamali, descoperind, într-un container sosit în Portul Constanţa, un carusel dezasamblat, ale cărui piese componente aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală, pentru două mărci celebre, printr-un design asemănător.

Până la finalizarea cercetărilor, caruselul, evaluat la aproximativ 80.000 lei, a fost confiscat, de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal destinatarului, un cetăţean român, domiciliat în judeţul Vrancea.

Ieri, joi - 2 octombrie 2014, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, au efectuat, în baza analizei de risc, controlul unui container sosit, din China, pe adresa unei persoane fizice din România.

În urma controlului a fost descoperit un carusel dezasamblat, ale cărui componente (platforma, pista de rulare şi maşinuţa) au imprimate un design („logo”) asemănător cu al unor mărci înregistrate, ceea ce aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Piesele componente, evaluate la aproximativ 80.000 lei, au fost ridicate, de către lucrătorii vamali, până la finalizarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză, cetăţeanul român M. A. Maria, în vârstă de 23 ani, cu domiciliul în judeţul Vrancea, dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84 / 1998 republicată.

 

Sursă FOTO: telegraph.co.uk
 

Taguri: CaruselDezasamblatChina, PortulConstanta, GardaDeCoasta, PolitiaDeFrontiera, VamaPortConstanta, ContrafaceriChina, ContrafaceriPortulConstanta,jooble.org