TENIS:

TENIS: "L'EQUIPE o critică dur pe SIMONA HALEP, pentru abandonul de la Beijing, şi o suspectează de o strategie incorectă, înainte de marile turnee(1385)


Unul dintre cele mai prestigioase ziare de sport din lume, cotidianul francez “L'EQUIPE” (CITAT DE CĂTRE “PRO-SPORT”) a criticat dur, ieri, joi – 2 octombrie 2014, în ediţia sa electronică, decizia jucătoarei românce de tenis de câmp SIMONA HALEP (nr. 2 W.T.A. şi cap de serie numărul doi, la simplu), de a se retrage, DIN MOTIVE MEDICALE, din puternicul turneu W.T.A. – World Tennis Association (din categoria “Premier Mandatory”, cu premii totale de peste 5,4 milioane U.S.D.) “China Open”, care se desfăşoară în capitala Republicii Populare Chineze, Beijing, după ce constănţeanca a acces în “sferturile de finală”, în proba de simplu (unde urma să o întâlnească pe sârboaica Ana Ivanovici, nr. 9 W.T.A.), şi în optimi”, în cea de dublu (în care face pereche cu compatrioata Raluca Olaru, româncele având de înfruntat perechea favorită numărul 7, compusă din jucătoarele spaniole Garbine muguruza şi Carla Suarez – Navarro).

“L’Equipe” scrie că românca este la cel de-al… treilea abandon de acest fel, numai în acest an, înaintea unui turneu important şi, ca urmare, ar trebui stabilit dacă este doar o coincidenţă!

"Este a treia oară, în acest an (2014), când Simona Halep ia o astfel de decizie: a declarat “forfeit” la Roma (Forro Italico), după victoria din primul meci, cu americanca Madison Keys, şi şi-a făcut de asemenea bagajele la 's-Hertogenbosch (Olanda), abandonând în turul doi (2).

De fiecare dată, s-a întâmplat înaintea unui turneu important, pentru ca apoi să… joace în acel turneu, cu mult succes: în finală, la Roland Garros – 2014, şi în semifinală, la Wimbledon – 2014!

Rămâne ca adversarele ei, dar şi organizatorii de turnee şi W.T.A., să decidă dacă acestea nu sunt altceva decât… simple coincidenţe!", scrie “L'Equipe”, făcând referire la faptul că pentru Halep urmează din nou o competiţie foarte importantă: “Turneul Campioanelor” (cu premii totale de peste… şase milioane de dolari!), de la Singapore (20 – 26 octombrie 2014), la care participă primele opt (8) jucătoare de simplu şi primele opt (8) perechi de dublu, din clasamentul mondial feminine, alcătuit de către W.T.A.

Publicaţia franceză notează, totuşi, că românca NU încalcă nicio regulă, în vigoare, din circuitul profesionist.


Pe de altă parte, Simona Halep poate pica pe locul patru (4), după retragerea de la “China Open”.
Acest lucru este valabil dacă în finală se vor înfrunta Maria Şarapova (Rusia, 4 W.T.A.) şi Petra Kvitova (Cehia, 3 W.T.A.), iar ultima va câştiga turneul!
Dacă turneul va fi câştigat de Şarapova, atunci doar aceasta o va depăşi pe Halep, românca retrogradând numai o poziţie, adică va deveni numărul trei (3) W.T.A.

Cehoaica are un meci “la îndemână” în “sferturile de finală”, cu Roberta Vinci (Italia, 44 W.T.A.), în timp ce rusoaica o va înfrunta, în aceeaşi fază a competiţiei, pe compatrioata sa Svetlana Kuzneţova (27 W.T.A.).


Reamintim că SIMONA HALEP a jucat, ieri dimineaţă, joi – 2 octombrie 2014, de la 07.00 (ora României), în turul trei (“optimile de finală”) cu Andrea Petkovic (din Germania), numărul 17 mondial (W.T.A.) şi cap de serie nr. 14 în turneu, pe care a învins-o, greu, cu scorul de: 7 -6 (4), 5 – 7, 7 – 6 (1). (În meciul următor al zilei, sârboaica Ana Ivanovic, a învins-o, relativ uşor, în numai două seturi, pe o altă nemțoaică, Sabine Lisicki (numărul 25 W.T.A.), cu scorul de: 6 - 3, 7 – 5).

Constănţeanca (cap de serie numărul doi, la turneul din capitala Chinei comuniste) se calificase în turul trei după ce o eliminase, marţi – 30 septembrie 2014, cu scorul de: 7 – 5, 6 – 4, pe chinezoaica Lin Zhu (jucătoare care, după ce primise un “wild-card”, de la organizatori, a beneficiat, în turul inaugural, şi de… abandonul rusoaicei Anastasia Pavlyucenkova!).

Amintim şi faptul că duminică – 28 septembrie 2014, în primul meci disputat de ea, în proba de simplu, la Beijing, Simona Halep o învinsese pe cehoaica Barbora Zahlavova – Strycova (28 de ani, locul 32 WTA), cu 6 - 1, 6 – 4, egalând astfel scorul întâlnirior directe, în care pierduse singurul meci de până acum cu jucătoarea din Cehia, în 2010, când aceasta din urmă s-a impus cu 6 - 1, 6 – 4 (adică:… exact acelaşi scor cu care a fost învinsă la Bejing!), în calificările turneului WTA de la Paris.
A fost prima victorie a Simonei, la acest turneu, la care a mai participat în anii trecuţi!...


Aşadar, dacă vorbim despre puncte W.T.A. şi de premieri, pentru calificarea în “sferturile” probei de SIMPLU, Halep este recompensată cu un premiu de 107.750 de dolari şi 215 puncte W.T.A.

Iar pentru calificarea în “sferturile” probei de DUBLU, cuplul Simona Halep şi Raluca Olaru a(u) primit 14.950 de dolari U.S.A. şi 120 de puncte W.T.A., în ierarhia perechilor feminine, pentru victoria din debutul probei (“şaisprezecimi de finală”).


IMAGINI: SIMONA HALEP, accidentată la Beijing (Sursă foto: onlinesport.ro)
 

Taguri: SimonaHalep, l'Equipe, LEquipe, AbandonHalep, AbandonSimonaHalep, Halep, AndreaPetkovici, Beijing, BarboraZahlahova-Strycova, Tenis, WTA, MariaSarapova, Sarapova, Madrid, IonTiriac, Tiriac, Spania, PetraKvitova, Kvitova, AnaIvanovici, Ivanovici, SerenaWi,jooble.org