Aproximativ 3.000 de ţigarete netimbrate confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni(474)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse din tutun în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 2.560 de ţigarete netimbrate şi un altul care încerca să comercializeze 360 de ţigarete fără documente legale.

● În data de 30.09.2014, în jurul orei 06.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român I. NARCIS, în vârstă de 42 ani, care călătorea cu un autocar care efectuează curse regulate între România şi Turcia.
În urma controlului, asupra persoanei în cauză au fost găsite 2.560 de ţigarete netimbrate din mărcile MM Slims şi Ashima, ascunse pe corp şi în bagajele personale.
Persoana în cauză, domiciliată în municipiul Constanţa, nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru cantitatea de ţigarete transportată, declarând că a achiziţionat pachetele din Turcia cu scopul de a le comercializa.

● În aceeaşi zi, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa l-au identificat, pe raza unei pieţe agroalimentare din municipiul Constanţa, pe I. AMET, în vârstă de 53 ani, care oferea spre comercializare 360 de ţigarete netimbrate din mărcile Marble şi Ashima fără documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 2.920 de ţigarete, în valoare de aproximativ 1.460 lei, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional fiecare cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.
jooble.org