C.C.I.N.A. CONSTANŢA: Curs de AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ

C.C.I.N.A. CONSTANŢA: Curs de AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ(1451)


Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (C.C.I.N.A.) Constanţa organizează, în parteneriat cu agenţia de "training" “Creative Business Management”, un curs de AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ.


Acesta se va desfăşura în municipiul Constanţa, la sediul C.C.I.N.A., în perioada 11 - 14 octombrie a.c. şi este o premieră pentru judeţul nostru, dar şi pentru cele adiacente.

Constănţenii vor avea la dispoziţie patru zile, de formare în creşterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice şi certificarea fermelor “bio”.

În ultima zi, cursanţii se vor deplasa la o fermă ecologică din judeţ, pentru a vedea ce presupune, din punct de vedere administrativ şi productive, o fermă ecologică, de la un fermier cu experienţă practică, în domeniu.

Cei care sunt la început de drum în agricultura “bio” îşi vor însuşi noţiunile de bază, din domeniul creşterii animalelor şi culturii plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experienţă, din judeţul Constanţa, vor identifica noi oportunităţi de afaceri în domeniu.

Participanţii la curs vor beneficia, la finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire, autorizat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (A.N.C.) şi recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, pentru specializarea „Operator în ferme ecologice mixte” (Cod COR: 314205).

Constănţenii care vor obţine acest certificat vor putea accesa proiecte susţinute din fonduri europene, cu ajutorul diplomei, şi vor avea posibilitatea de a obţine finanţare externă.

“Trainer”-ii cursului se diferenţiează de alţii prin experienţa practică pe care o au în agricultura ecologică şi prin familiarizarea cu problemele şi necesităţile reale ale fermierilor.

Lectorii îi vor învăţa pe cei prezenţi la cursuri care sunt etapele ce trebuie urmate, pentru a deveni producător certificat ecologic, de la cultura plantelor şi creşterea animalelor în sistem ecologic, până la condiţii de certificare, relaţii cu furnizori şi proceduri de export.


Pentru mai multe detalii, privind înscrierea, organizatoii pot fi contactaţi la numărul de telefon: 0241 / 619854, interior: 225 / 22.
 

Taguri: AgriculturaEcologica, CursDeAgriculturaEcologica, CCINa, Constanta, CCINAConstanta, AgricultiraBio, ProduseBio,jooble.org