Peste un kilometru de plase de pescuit şi 90 kilograme peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni(583)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care desfăşuraseră activităţi de pescuit în mod ilegal, de la care au ridicat în vederea confiscării 24 de plase de pescuit în lungime de 1.035 metri şi cantitatea de 90 kilograme peşte din specii diferite.

● În data de 29.09.2014, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia l-au depistat, pe malul lacului Nebunu, pe cetăţeanul român S. PETRE, în vârstă de 64 ani, care desfăşura activităţi de pescuit cu 10 plase tip setcă din fir textil pentru care nu a putut prezenta documente legale.

● În aceeaşi zi, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au verificat, pe lacul Razelm, o ambarcaţiune cu motor condusă de cetăţeanul român M. MARIAN, în vârstă de 29 ani, care transporta 14 plase tip monofilament şi cantitatea de 90 kilograme peşte din speciile şalău, caras şi babuşcă fără documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 24 de plase de pescuit, în lungime totală de 1.035 metri, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Cei doi bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi utilizare de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial”, respectiv ,,deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
jooble.org