TENIS - Turneul W.T.A. de la Beijing (China): Constănţeanca SIMONA HALEP s-a calificat, uşor, în turul secund

TENIS - Turneul W.T.A. de la Beijing (China): Constănţeanca SIMONA HALEP s-a calificat, uşor, în turul secund(1329)


Numărul doi în clasamentul feminin mondial, de simplu, la tenis de câmp, constănţeanca SIMONA HALEP (care a împlinit, pe 26 septembrie, 23 de ani), s-a calificat în turul II al turneului WTA (World Tennis Association) de la Beijing (capitala Republicii Populare Chineze), după o victorie lejeră (în două seturi, care au durat o oră şi 27 de minute), în prima etapă, în faţa cehoaicei Barbora Zahlavova – Strycova (28 de ani, locul 32 WTA), obţinută cu scorul de: 6 - 1, 6 - 4.


Conform ZIARE.COM, Halep, a doua favorită a turneului, a început entuziasmant jocul de la Beijing, câştigând primul set, în doar 29 de minute (!), într-o manieră categorica, cu scorul de 6 - 1.

Abia în setul secund, adversara Simonei şi-a ridicat nivelul, ţinându-i piept sportivei românce.
S-a mers “cap la cap” până la 4 - 4, dar, începând de aici, Simona Halep a punctat decisive, ultimele doua “game”-uri revenindu-I uşor.


Halep pierduse singurul meci de până acum cu Zahlavova - Strycova, în 2010, când jucătoarea cehă s-a impus cu 6 - 1, 6 – 4 (adică:… exact acelaşi scor cu care a fost învinsă la Bejing!), în calificările turneului WTA de la Paris.


În turul secund, românca are o misiune simplă: constănţeanca va juca cu o tenismenă din China, Lin Zhu, care a beneficiat, în primul tur, de retragerea rusoaicei Anastasiei Pavlyuchenkova.


Turneul WTA de la Beijing este dotat cu premii totale de 5.427.105 U.S.D.


IMAGINEA: Constănţeanca SIMONA HALEP (Sursa foto: observator.ro)
 

Taguri: SimonaHalep, Halep, Beijing, China, LinZhu, BarboraZahlahova-Strycova, Tenis, WTA, MariaSarapova, Sarapova, Madrid, IonTiriac, Tiriac, Spania, PetraKvitova, Kvitova, AnaIvanovici, Ivanovici, SerenaWilliams, Williams, Sharapova, WorldTennisAssociation, Ind,jooble.org