Spectacol poliglot la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica”

Spectacol poliglot la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica”(1789)


Vineri, 26 septembrie a.c., la Şcoala Gimnazială nr.30 din Constanţa a fost celebrată Ziua Europeană a Limbilor, un eveniment ce prilejuieşte în fiecare an pe bătrânul continent o reflecţie asupra multiculturalităţii şi asupra multilingvismului.


Astfel, elevi ai claselor a IV-a şi ai ciclului gimnazial al instituţiei menţionate anterior, coordonaţi de profesorii de limbi străine, au pus în scenă un spectacol pe scena din curtea şcolii, spectacol la care au asistat între orele 12-13 peste 200 de persoane. S-a cântat şi s-a recitat, s-au spus glume şi s-a vorbit despre importanţa evenimentului în limbile engleză, franceză, spaniolă şi turcă.

Micii artişti, care au urcat pe scena nou amenajată cu ocazia acestui început de an şcolar, au fost aplaudaţi cu entuziasm, publicul cântând alături de ei şi apreciindu-le talentul şi curajul de a apărea în faţa celor mai critici dintre spectatori: propriii colegi. Trecem, deci, în revistă numele celor care au contribuit la buna derulare a evenimentului: Duran Alessia, clasa a VI-a C, elevii clasei a VI-a A, Nurciu Teodora şi Piştalu Maria, clasa a V-a A, Culerda Andrei, Toma Virgil şi Şogărescu Lavinia, clasa a IV-a B, Cima Mihaela, Grameni Costin, Popescu Maria, Constantinescu Gabriela, clasa a VIII-a C, Husein Nur, clasa a V-a A, respectiv Dobrin Andra, Iosif Maria, Catrangiu Tiberiu şi Martinescu Andrei, clasa a VII-a B.


De asemenea, în scoală au fost amenajate panouri în limbile engleză, franceză, turcă, dar şi unul conţinând cuvinte şi expresii ce transcend orice graniţă, clişee internaţionale care fac din Europa şi din lume o mare familie.
Ziua Europeană a Limbilor rămâne, alături de Ziua Mondială a Păcii, cel mai important eveniment al începutului de an şcolar, ocazia cea mai bună ca elevii şi profesorii să colaboreze pentru a crea adevărata motivaţie pentru studiul limbilor străine, paşaportul autentic şi cel mai util pentru mileniul al treilea.


  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri