Autoturisme cu documente false descoperite în vamă(445)


Poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere a frontierei Negru Vodă au identificat doi cetăţeni români care încercau să scoată din ţară autoturisme înmatriculate în Bulgaria, pentru care au prezentat la controlul de frontieră documente false.

● Primul caz a fost înregistrat în jurul orei 09.30, atunci când B. CĂTĂLIN, în vârstă de 36 ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră la volanul unui autoturism marca Fiat Punto.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică prezintă indicii de falsificare.

● A doua constatare a poliţiştilor de frontieră a avut loc în jurul orei 11.00 în cazul lui V. ROBERT – ŞTEFAN, în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Golf, pentru care a prezentat un certificat de înmatriculare falsificat.

Cei doi conducători auto, domiciliaţi în judeţul Constanţa, au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.


În ambele cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
  
jooble.org