POS DRU: semnări de proiecte cu o valoare de peste 162 milioane de euro(801)


Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, aflată în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, a semnat astăzi, 22 septembrie, contracte de finanţare cu bugete de peste 162 milioane de euro. Ceremonia de semnare a avut loc la Palatul Victoria, în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta, a ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi a ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.

„Au fost semnate astăzi proiecte cu un buget de peste 162 milioane de euro, finanțate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Fondurile europene contractate prin aceste proiecte se ridică la 140 milioane de euro, echivalentul a 4% din fondurile de care dispune România prin POS DRU”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, în cadrul evenimentului menţionat.

Mai precis, astăzi au fost semnate primele 63 de proiecte evaluate în cadrul apelului “Dezvoltarea Economiei Sociale”, acestea având un buget de aproximativ 82 milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă peste 66 milioane de euro. De asemenea, au fost semnate şi patru proiecte finanţate în cadrul următoarelor apeluri: „Formare profesională pentru îmbunătăţirea participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, „Iniţiative transnaţionale pentru o piaţă incluzivă a muncii”, respectiv „Şanse egale şi respect”. Aceste patru proiecte au un buget de aproximativ 80 milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă peste 74 milioane de euro.

În cazul apelului “Dezvoltarea Economiei Sociale”, este pentru prima dată când se semnează contracte de finanţare înainte de finalizarea evaluării tuturor propunerilor de proiecte depuse.

„Am ales să semnăm proiectele care au obţinut 80 de puncte înainte de finalizarea evaluării tuturor propunerilor de proiecte depuse deoarece nu există nici un motiv real să aşteptăm încheierea verificării tuturor cererilor de finanţare. Mai mult, să semnăm cât mai repede proiectele eligibile pentru ca banii europeni să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie de ei”, a subliniat ministrul Fondurilor Europene.
  
jooble.org