CAPCANĂ ÎNTINSĂ

CAPCANĂ ÎNTINSĂ "CANDIDATULUI - OFIŢER ACOPERIT" ?!? Ziaristul ROBERT TURCESCU mărturiseşte că ar fi (fost)... lt. - colonel sub acoperire! Dar... actele doveditoare par FALSE!(1430)


Cunoscutul jurnalist Robert Turcescu susţine, într-o postare controversată, de stăzi, sâmbătă – 21 septembrie 2014, pe “blog”-ul său personal (turcescu.ro), că a fost… locotenent - colonel sub acoperire!


Declaraţia făcută astăzi a fost considerată, de la început, de mulţi dintre fanii jurnalistului, o… glumă, în timp ce alţii pun totul pe seama unui… posibil “promo”, pentru nişte dezvăluiri pe care acesta le va face în emisiunea sa!

Robert Turcescu a publicat şi nişte presupuse state de plată, unde se poate vedea ce sume ar fi primit în perioada în care ar fi fost ofiţer sub acoperire.

Mulţi susţin însă că toate documentele prezentate ar fi fost editate şi truncate, deci FALSE, mai ales că… nu se potriveşte CNP-ul din actul de identitate şi cel din respectivele documente, postate pe blog.
Datele personale din documentele prezentate nu corespund nici cu cele de la Registrul Comerţului, unde apar în înregistrările firmelor lui Robert Turcescu!

Verificările reporterilor “EVZ”.ro indică faptul că documentele militare sunt completate cu date personale FALSE! Arhivele oficiale în care au fost verificate datele de pe livretul militar conţin alt CNP şi altă localitate în care s-ar fi născut: Bucureşti în postările de azi, Piteşti în actele de stare civilă!

Iată ce a postat, ca text propriu, Robert Turcescu, pe blogul său personal, turcescu.ro:

"Da, am fost lt. - colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publica. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit sa îndur oprobiul public, îl merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecători drepti. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor".

Postarea de pe blogul jurnalistului naşte numeroase controverse, deoarece Robert Turcescu a negat vehement, de fiecare dată când s-a adus în discuţie acest subiect.


"Întrucât nu am satisfăcut stagiul militar şi nu am solicitat niciodată să fiu încorporat, consider că ne aflăm în faţa unei regretabile erori, pe care o consider, încă, făcută accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane", spunea Robert Turcescu, în vara anului 2012, când a fost învinuit, la postul de televiziune “Antena 3”, că ar fi… colonel (de Armată) în rezervă.

Robert Turcescu: “Eu am publicat DOCUMENTELETE de pe blog. A ECUNOSCUT că a fost ofiţer acoperit al Direcţiei Informaţii Militare. Vă doresc să trăiți momentul acesta de eliberare, ca să faceți meseria în mod onest. Muream în interior. Eram fariseu.”

Jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut că a fost locotenent - colonel sub acoperire. El a făcut această "mărturisire şi spovedanie", pe blogul său, iar de la ora 21.00 a oferit detalii suplimentare la “B1 TV”, în emisiunea Sorinei Matei, "Actualitatea românească".
Din păcate… n-a spus nimic în plus, în afară de faptul că a primit documentele postate, cităm: “în mână, de la cineva, nu vreau să spun acum de la cine”!


Declarația lui Robert Turcescu, reluată şi în emisiunea de la “B1 Tv” (în care a spus şi că renunţă la emisiunea sa, de la acel post: “Sub semnul întrebării”:

“Eu am urcat textul pe blog, eu le-am pus acolo. Mi le asum și sunt ale mele. Azi sunt ămpăcat, fericit ca un om care n-am trăit o eliberare, o sărbătoare mai mare, o bucurie mai mare, decât cea pe care am trăit-o azi.
Nu de la voi aștept judecata, iar eu mă supun judecății celor în masura să judece drept.
Le cer iertare celor pe care această decizie a mea, îi încurcă. Până când un judecător nu va spune dacă am greșit sau nu, nu voi mai ieși public.
Vă doresc să trăiți momentul acesta de eliberare, ca să faceți meseria în mod onest. Muream în interior.
Eram fariseu. Nu există rețete pentru a sta drept în fata lui Dumnezeu.
Acum am spus pentru că așa a vrut Dumnezeu.
Sfârșitul nu-i aici.
Eu sunt ziarist. Mă căiesc că i-am blamant pe unii.
Asta vreau să fac, să fiu drept, să nu mai calc strâmb.
Sunt convins că avem cu toții. Raiul, Iadul, toate sunt aici
De azi nu mai sunt lider de opinie.
Nu vă dău vouă explicațiile date, toate documentele care îmi vor fi cerute, toate cele care îmi vor fi cerute pentru a lămuri.
Judecătorul este singurul care știe dacă legile încălcate.
De un singur lucru mă rog acum să am parte de un judecător drept. El este singurul.
Numai Dumnezeu știe cine este Robert Turcescu. Eu mă pun momentul de față la dispoziția unui judecător.
E foarte simplu, uitați-vă la voi în interior și dacă sunt lucruri care vă chinuie.
Oamenii să abă răbdare și să aștepte decizia judecătorilor.
Voi spune absolut tot, vor răspunde cu maximă dechidere, e singurului care poate da un verdict.”

Pe blog, Robert Turcescu a publicat livretul său militar şi câteva din statele de plată, unde se poate vedea cam ce sume ar fi primit în perioada în care ar fi fost ofiţer sub acoperire.
"Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publica. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit sa îndur oprobiul public, îl merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecători drepti. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor", a scris Robert Turcescu pe “blog”-ul personal.


Iată ce a postat şi agenţia de presă “HOTNEWS”:
Robert Turcescu, la B1Tv, ora 21.00, sâmbătă – 21 septembrie 2014:
Este vorba despre o marturisire publica, la care inca reflectez.
Sunt dispus oricand voi fi chemat in fata judecatorului sa dispun de aceste documente si sa spun ce stiu despre aceste documete.
Nu sunt puse de altcineva. nu am vrut sa raspund la telefon astazi pt ca ar fi insemnat sa fac numai asta.
Sunt documente reale, le am in casa mea. Eu nu vreau sa fac o discutie acum daca documentele sunt reale sau nu, daca au existat in ce context, cum s-au facut pentru ca nu suntem la o judecata publica.
Nu am trait o eliberare mai mare, o sarbatoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta.
Am cautat adanc in mine.
Intr-un fel sau altul mi-am dat seama ca e necinstit, ca nu pot sa va mai mint, ca trebuie sa marturisesc. Eu nu mai pot sa traiesc asa. Astazi va spun, din moment in care m-am decis sa public aceste documente, da eu le-am pus acolo mi le acum si sunt ale mele.
Astazi mai mult ca oricand sunt impacat.
Nu de la voi astept judecata, sigur ca se poate dezbate, dar v-as ruga ca fiecare in sufletul vostru judecand sa o faceti drept iar eu ma supun judecatorilor adevarati, cei care vor avea harul sa judece cu dreapta masura ceea ce se intampla.
Nu vreau sa raspund astazi la intrebari.
Am scris acolo ca imi cer iertare. Tuturor celor pe care aceasta povara a mea ii incurca.
Eu de maine nu voi mai face aceasta emisiune. nu stiu daca se numeste retragere din presa, stiu ca, in contextul actual, pana cand un judecator va spune daca am gresit sau ba, nu mai am taria de a ma afisa public.
Nu mai puteam veni in fata voastra vorbind despre ofiterul acoperit care candideaza la presedintie si eu sa ma simt asa in interiorul meu.
Nu stiu de ce am stat atat, pentru ca acum a venit momentul, asa a vrut cel de sus. lucrurile astea tin de ceva mult mai inalt
Sfarsitul nu este aici. Sunt convins ca in continuare fiecare in patratica lui avem lucruri de spus, de aratat lumii. Dar sa o facem doar legat de ceea ce avem noi de facut.
Eu sunt ziarist. un ziarist are menirea sa prezinta lucrurile asa cum sunt, vreau sa incerc sa nu mai calc pe alaturi.
Ai incalcat vreo lege? Nu stiu. Judecatorii stabilesc. Trebuie sa se ajunga la un proces pentru ca eu vreau sa am judecator drept.
Ma supun judecatorilor.
Repet. Voi spune absolut tot in fata unui judecator. Nici mie nu imi pot da un verdict.
Eu le-am primit in mana aceste documente. Nu am sa povestesc aici.”

Robert Turcescu a refuzat să răspundă la întrebarile referitoare la provenienţa documentelor.
El a stat circa 20 de minute în emisiunea Sorinei Matei, apoi şi-a scos lavaliera şi a părăsit studioul.


Surse informaţii: evz.ro; libertatea.ro; Hotnews.

IMAGINE: Robert Turcescu (Sursă foto: turcescu.ro)
 

Taguri: RobertTurcescu, OfiterSubacoperire, LocotenentColonelSubAcoperire, turcescu.ro, MarturisireRobertTurcescu, SorinaMatei, SubSemnulIntrebarii,jooble.org