FONDURI EUROPENE:

FONDURI EUROPENE: "BĂIATUL DE LA DISCOTECĂ" (Băsescu dixit) îi răspunde preşedintelui României...(1175)


În legătură cu afirmațiile recente ale preşedintelui Traian Băsescu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici (poreclit, de către presa „colorată”: „MINISTRUL... CASANOVA”!), face următoarele precizări, într-un comunicat de presă, transmis astăzi, vineri – 19 septembrie 2014.

 


„Dandy-ul de la Fondurile Europene” (Sic!): „Actuala guvernare a făcut performanţe, în absorbţia fondurilor europene”

 


Reproducem textul integral al comunicatului de presă, transmis de către Ministerul Fondurilor Europene (MFE):

„Actuala guvernare a făcut performanţe în absorbţia fondurilor europene: numai în perioada mai 2012 - august 2014, România a încasat peste 5,5 miliarde de euro, din fondurile structurale şi de coeziune.
Această sumă depăşeşte cu mult valoarea totală a sumelor atrase în perioada ianuarie 2007 - mai 2012, care sunt de numai 1,43 miliarde de euro.
Mai mult, anul trecut România a devenit lider în UE din punct de vedere al creşterii înregistrate de sumele încasate de la Comisia Europeană în 2013 comparativ cu perioada 2007 – 2012.

Fostele guvernări au lăsat o situaţie dezastruoasă: rata de absorbţie extrem de scăzută: 8,53% la finalul a cinci ani şi jumătate de aşa-zisa atragere a fondurilor europene.
Acum, datorită tuturor măsurilor luate de actuala guvernare, rata de absorbţie curentă a ajuns la peste 37%.

Vocile fostelor guvernări, care au avut rezultate atât de slabe în absorbţia fondurilor europene, au atacat nejustificat activitatea Guvernului, în privinţa absorbţiei fondurilor europene şi în privinţa pregătirii documentelor de programare pentru perioada 2014 – 2020.

Acuzele sunt contrazise de realitate şi de această dată: România este cel de al 11-lea stat UE, din cele 28, care a obţinut aprobarea Comisiei, pentru Acordul de Parteneriat. Are acest document aprobat. Nu doar că nu se pune problema unei întârzieri, ci suntem în prima parte a clasamentului UE!

În acest an, România va solicita Comisiei Europene rambursarea a peste 3 miliarde de euro şi va încasa peste 3 miliarde de euro, depăşind astfel performanţa înregistrată anul trecut.
Ţara noastră a încasat deja două miliarde de euro, din fondurile structurale şi de coeziune, în acest an, ceea ce înseamnă că am realizat în proporţie de 66% ţinta asumată pentru acest an.”

 

 

Preşedintele Traian Băsescu despre... „BĂIATUL DE LA DISCOTECĂ” (Sic!)!

 


Reamintim că ieri, joi - 18 septembrie 2014, într-o declaraţie publică, făcută la Palatul Cotroceni, preşedintele României, Traian Băsescu, a afirmat (printre altele) că Eugen Teodorovici este, cităm: „ACEL „DANDY”, DE LA FONDURI EUROPENE” (Sic!).

Preşedintele nu s-a oprit aici, în legătură cu competenţa lui Eugen Teodorovici şi a colegilor săi, din Guvernul lui Victor Viorel Ponta:
"La afirmațiile legate de locurile de muncă pentru tineret a fost o reacție imediată și promptă a BĂIATULUI DE LA DISCOTECĂ (Sic!), ministrul pentru Fondurile Europene. Și ne informa dânsul, în replică, despre faptul că programul operațional ajutorarea persoanelor dezavantajate 2014 - 2020 tocmai a fost trimis la Bruxelles, pentru aprobare. Sigur că nimeni nu te pune să vorbești când nu știi", a precizat Traian Băsescu.

Şeful statului a arătat că acest program, menționat de către Teodorovici, cităm: "vorbește despre cum vom cheltui 442 de milioane de euro, pentru a asigura celor dezavantajați alimente, ulei, ghiozdane și toate cele, nu locuri de muncă".

Băsescu a continuat: "Guvernul României alocă acești bani pentru a-și completa ceea ce face din bugetul de stat în detrimentul investițiilor, adică, dăm cadouri celor dezavantajați. Eu nu spun că cei dezavantajați nu trebuie ajutați. Dar, când din același Guvern cineva spune: nu-i treaba noastră să creăm locuri de muncă, pe urmă vedem care e reflectarea în abordarea ministrului Fondurilor Europene. Domnule, să ne luăm pomenile".


FOTO: observatorulbuzoian.ro (Autor: Ciprian Sterian)
 

Taguri: FonduriEuropene, EugenTeodorovici, EugenOrlandoTeodorovici, BaiatulDeLaDiscoteca, DandyulDeLaFonduriEuropene, TraianBasescu, AM, POSCCE, POSDRU, BaniEuropeni, Euro, EugenTeodorovici, GuvernulRomaniei, ComitetulDeMonitorizare, EugenOrlandoTeodorpvici, Teo,jooble.org