Explozie într-un bloc, 16 apartamente distruse

Explozie într-un bloc, 16 apartamente distruse(728)


Astăzi, la ora 11.50, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost solicitaţi să intervină la stingerea unui incendiu produs de o explozie, într-un apartament din municipiul Constanţa. 

La faţa locului au ajuns cu operativitate 2 autospeciale de stins incendii, o autoscară de la Detaşamentul Constanţa Oraş şi o ambulanţă SMURD cu medic.
16 apartamente au fost inundate cu fum, apoximativ 30 de locatari ai blocului au fost evacuaţi în condiţii de siguranţă, incendiul fiind lichidat în mai puţin de o oră.
Eforturile pompierilor militari nu au fost în zadar întrucât au reuşit să menţină incendiul în limitele în care a fost găsit la sosirea echipajelor de intervenţie, împiedicând propagarea acestuia. Astfel, pompierii au reuşit să salveze apartamentele învecinate.


Misiunea acestora s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens.
Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat 3 victime, dintre care una cu arsuri pe 30 % din suprafaţa corpului şi alte 2 intoxicate cu fum de incendiu.Toate cele trei persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate şi au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Constanţa.


Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au stabilit, ca şi cauză probabilă a deflagraţiei, o acumulare de gaze provenite de la o butelie.


La faţa locului s-a deplasat şi o echipă din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, pentru a verifica dacă structura de rezistenţă a blocului a fost afectată de expozie.

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri