Braconaj piscicol pe lacul Zmeica(607)


Ieri, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea i-au depistat, pe malul lacului Zmeica, de pe raza localităţii Sinoe, pe S.C. în vârstă de 37 de ani şi F.M. în vârstă de 30 de ani, în timp ce descărcau dintr-o ambarcaţiune cu motor mai multe plase de pescuit cu captură de peşte.

În urma verificărilor au fost descoperite 22 de plase tip monofilament în lungime de aproximativ 1150 metri şi 50 kilograme de peşte din speciile caras şi plătică.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanelor în cauză, domiciliate pe raza judeţului Tulcea, le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,, deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 
jooble.org