PARLAMENTUL ROMÂNIEI: Marţi, va fi votată o lege de extindere a amnistiei financiare, pentru angajaţii Centrelor Medicale de Permanenţă. În Tulcea, de exemplu, cele trei centre au de returnat... peste 200.000 de lei!

PARLAMENTUL ROMÂNIEI: Marţi, va fi votată o lege de extindere a amnistiei financiare, pentru angajaţii Centrelor Medicale de Permanenţă. În Tulcea, de exemplu, cele trei centre au de returnat... peste 200.000 de lei!(1065)


Dr. Neviser Zaharcu, deputat de Tulcea, în Parlamentul României, a discutat, joi – 18 septembrie 2014, în cadrul unei conferințe de presă, despre legea ce urmează să facă dreptate pentru cei care lucrează în centrele de permanență.

Mai exact, marți – 23 septembrie 2014, este programată să fie votată, în Parlamentul României, Legea care extinde amnistia fiscală, la cadrele medicale care activează în centrele medicale de permanență.

În urma unui control al Curții de Conturi, angajații ar avea de înapoiat sume destul de mari.

În județul Tulcea, există trei centre de permanență (la Murighiol, Luncavița şi Babadag), care funcționează pentru sprijinirea unităților de primire urgențe.

În urma controlului, cele trei centre au de returnat o sumă care depășește 200.000 de lei, a precizat dr. Neviser Zaharcu.

„Acest proiect de lege a trecut de votul Senatului și marți urmează să fie votată în Parlament“, a clarificat deputatul de Tulcea.

În viitorul apropiat, urmează să fie luată în discuţie și problema referitoare la rețetele eliberate de medicii de familie sau de medicii specialiști pentru pacienții care erau internați (pentru alte afecțiuni).

„Sunt forme de reparație morală a unor situații apărute, ce nu puteau fi prevăzute de către persoanele care au încasat aceste sume”, a mai adăugat dr. Zaharcu.


FOTO: adevarul.ro
 

Taguri: DrNeviserZaharcu, NeviserZaharcu, CentreleMedicaleDePermanenta, Tulcea, Judetultulcea, Murighiol, Luncavita, Babadag, ParlamentuRomaniei, CameraDeputatilor, Senat,jooble.org