PORTUL CONSTANŢA: Inspectoratul ITF - Romania îi ajută pe marinarii de pe un cargoboat panamez să-şi primească restanţele salariale

PORTUL CONSTANŢA: Inspectoratul ITF - Romania îi ajută pe marinarii de pe un cargoboat panamez să-şi primească restanţele salariale(1073)


Un navigator filipinez, de pe nava „Iron Baron V”, sub pavilion Panama, a făcut, la Inspectoratul ITF (International Transporters Federation) – Romania (inspectorul Adrian Mihălcioiu, preşedinte al Sindicatului Liber al Navigatorilor / SLN), o plângere, pentru neplata la zi a salariilor.

Acesta şi-a terminat contractul şi urma să fie repatriat din România.


În urma demersurilor efectuate de către inspectorul ITF Romania, navigatorul a fost, imediat, plătit la zi, de către companie, înaintea repatrierii.

Cu aceasta ocazie, s-au mai descoperit probleme de întârziere (2 - 8 luni ), la plata salariilor către ceilalţi membri din echipaj.

În funcţie de decizia echipajului, nava va fi oprită sau nu în Portul Constanta, de catre ITF, până la remedierea tuturor deficienţelor privind condiţiile de muncă şi de viaţă la bord, în conformitate cu termenii Conventiei MLC – 2006, şi până la semnarea unui contract - ITF pe navă.

Echipajul este format din 23 de membri: patru (4) ucrainieni, un (1) român şi 18 filipinezi.


“Bulk Carrier” - ul „Iron Baron V” (pavilion: Panama), este un cargoboat de mărfuri generale, lansat la apă chiar în acest an, care, în acest moment, încarcă, în Portul Constanţa, cereale, pentru Vietnam.


IMAGINE: 1. Marinarul filipinez care a depus reclamaţia la ITF – Romania (Sursă FOTO: ITF Romania / SLN Constanţa); 2. Nava cargo „Iron Baron V” (Sursă FOTO: Evanghelios Patris / MarineTraffic.com)
 

Taguri: MarinarFilipinez, IronBaronV, ITF, ITFRomania, AdrianMihalcioiu, PortulConstanta, ContractITF, MVIronBaronV, MVIronBaron, IronBaronV, SLN, SindicatulLiberAlNavigatorilor, InternationalTransportersFederation,jooble.org