Florin Cârstocea – La mulți ani!

Florin Cârstocea – La mulți ani!(4610)


Florin Cârstocea împlinește astăzi 53 de ani. Cu o avere de circa 40 de milioane de euro, este unul din cei mai bogați oameni de afaceri din Constanța. Ca mulți alți milionari din Constanța, și afacerile sale au legătură cu marea. Rig Service SA, perla coroanei, are ca obiect de activitate operarea și mentenanța instalațiilor de petrol și gaze. Petroserv, o altă firmă cu circa 400 de angajați, are ca obiect de activitate reparația capitală a platformelor de foraj și a navelor de transport maritim, construcții civile și industriale. Acesta este însă numai vârful icebergului. Cârstocea mai are afaceri în domeniul turismului, în domeniul ambracațiunilor, al eolienelor, în imobiliare și chiar în domeniul medical.

Hotelul Central din Mamaia și campingul GPM, de la ieșirea din stațiune, sunt două dintre activele din turism. Mai are unități de cazare în deltă și la munte. Tomis Yacht este firma prin care vinde ambarcațiuni. Spune despre ea, în urmă cu câțiva ani, că nu este o afacere propriu-zisă, ci mai mult un hobby. Românii nu au încă nici banii necesari, nici cultura de a-și cumpăra bărci și iahturi. A investit și într-o clinică medicală, unde angajații grupului, care sunt de ordinul miilor, au reduceri substanțiale. Mai nou, este atras de mirajul eolienelor.

La fel de interesante ca afacerile sale sunt pasiunile. Este un pescar împătimit și a reușit, anul trecut, imposibilul: organizarea, la Corbu, la Campionatului Mondial de Pescuit la Crap. Au venit pe carpodrom sportivi din întreaga lume. Conducerea federației de specialitate l-a lăudat pentru investițiile făcute. Nu se așteptau să vadă așa ceva în acest colț al Europei. Florin Cârstocea și-a cheltuit o parte din bani pentru comunitate. A construit o biserică în Bălțenii de Sus, Tulcea, între 2008 și 2009. E prima biserică din sat.

Omul de afaceri știe însă să și petreacă. La 50 de ani, invitații săi la petrecere au rămas cu gurile căscate când pe scenă s-a suit formația Smokie. E una dintre trupele preferate ale lui Florin Cârstocea și și-a permis să o aducă în Constanța. Ar fi cheltuit 250.000 de euro pentru acea petrecere, spune gura lumii. Nici la majoratul fiului său cel mic nu s-a lăsat mai prejos: Simplu, Smiley, Elena Gheorghe și Anda Adam au fost numele mari invitate. În fiecare an organizează și petreceri pentru cei din conducerea firmelor pe care le patronează. Nu îi poate chema pe toți angajații, sunt câteva mii. Cu acest număr, Florin Cârstocea este unul dintre cei mai mari angajatori din Constanța.
jooble.org