Valoarea medie a pachetului turistic pentru litoralul românesc în acest an-599 lei, în creștere cu 2% față de 2013(581)


Valoarea medie a pachetului turistic pentru litoralul românesc a fost de 599 lei, în actual sezon estival, în creștere cu 2% față de 2013, au anunțat astăzi reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), pe baza unui sondaj realizat de asociație.

În clasamentul stațiunilor de pe litoral conduce Mamaia-Năvodari, urmată de Eforie Nord, Saturn, Neptun, Jupiter, Venus, Olimp, Mangalia, Costinești, Cap Aurora, Eforie Sud.

Per total, creșterea de vânzări prin agenții de turism a fost de 2% iar peste 50% din vânzările prin agenții de turism se fac pentru Mamaia și Năvodari. Totodată, vânzările pentru stațiunile din zona Eforiilor și Mangalia și-au reluat trendul ascendent.

Din totalul vânzărilor prin agenții de turism pe destinații interne, litoralul reprezintă circa 79%, iar celelalte destinații reprezintă 21%.

'Anul 2014 a adus cu el o sensibilitate mărită a turiștilor pentru raportul preț-calitate, cu o orientare preponderentă pentru criteriul preț. Iată de ce stațiunile de pe litoralul verde, adică zona Eforiilor și Mangalia, acelea în care se fac vizibile investiții în infrastructura locală și hoteliere, au început să aibă creșteri de vânzări mai importante', a declarat Lucia Morariu, președinte al ANAT.

Conform sondajului realizat la nivelul a peste 50.000 de turiști, valoarea medie a pachetului turistic a fost de 720 lei în Mamaia, 567 lei în Eforie Nord, 499 lei în Olimp, 486 lei în Saturn, 481 lei în Venus, 462 lei în Jupiter, 449 lei în Cap Aurora, 426 lei în Costinești, 417 lei în Neptun.  

Sursa: Agerpres
jooble.org