Numărul turiştilor care şi-au plătit vacanţa în rate a crescut de cinci ori în doi ani(761)


Peste 10.000 de români care au mers în vară pe litoral şi-au cumpărat vacanţele cu cardurile de credit, numărul acestora crescând de peste 5 ori în ultimii doi ani, potrivit unui studiu al agenţiei Mareea, potrivit căruia mai mult de jumătate dintre aceşti turişti au ales hotelurile all inclusive.

"Din cele aproximativ 6.000 de locuri (3.000 de camere) în hotelurile all inclusive de pe litoral, unde şi-au petrecut vacanţa în această vară aproximativ 35.000 de familii de români, peste 2.500 de familii (mai mult de 6.000 de persoane) au achiziţionat pachetele turistice cu cardurile de rate", a declarat pentru MEDIAFAX Marius Usturoiu, proprietarul Mareea, agenţia autohtonă care vinde cele mai multe pachete turistice pe litoral. Usturoiu administrează şi complexul all inclusive Family Club Mercur-Minerva din Mamaia.

Media vacanţei pe familie la all inclusive a fost în această vară a fost de aproximativ 2.500 lei, iar cele 2.500 de familii au plătit în 5-12 rate. Turiştii care folosesc cardurile de credit pot începe să plătească din luna octombrie ratele pentru vacanţa din vara anului viitor.

Din studiul Mareea reiese că în total, pe litoral, şi-au făcut vacanţa la mare şi au plătit cu cardul de rate mai mult de 10.000 de turişti, de peste cinci ori mai mult decât în urmă cu doi ani.
"Creşterea din ultimii doi ani se explică prin faptul că băncile au consolidat produsul. Pe de altă parte, din ce în ce mai mulţi turişti au considerat convenabil ca efortul financiar să fie dispersat pe mai multe luni", a explicat Usturoiu.
Proprietarul Mareea spune că turiştii de all inclusive, pricipalul segment care a accesat vacanţele în rate, sunt în general familii cu copii, care îşi gestionează cu atenţie bugetele. Mulţi dintre aceştia sunt oameni care doresc să nu resimtă efortul financiar pe bugetul familiei şi să poată pleca, de cele mai multe ori, în două vacanţe pe an.
Pe de altă parte, vacanţele all inclusive sunt printre cele mai scumpe dintre cele pe care le poate achiziţiona un turist pe litoralul românesc.
"Cred că achiziţia vacanţelor cu cardul de rate este un produs care se va maturiza rapid şi va reprezenta peste 20-25% din totalul vânzărilor în următorii câţiva ani. Turiştii pot cumpăra prin acest sistem nu doar vacanţe la mare, ci şi în alte destinaţii din ţară şi străinătate", a adăugat Marius Usturoiu.
Potrivit acestuia, vacanţele în rate pot fi achiziţionate de la agenţiile mari de turism care au acorduri cu băncile.

 Sursa: Mediafax
jooble.org