Mii de centuri sport, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în portul Constanţa Sud Agigea(474)


Ieri, în intervalul orar 11.30 – 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 2.000 de articole reprezentând centuri sport, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 500.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unei mărci celebre, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean irakian, în vârstă de 43 ani, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
  
jooble.org