JUDEŢUL TULCEA: Şcoala din Jijila are, din acest an, şi grădiniţă, cu program prelungit

JUDEŢUL TULCEA: Şcoala din Jijila are, din acest an, şi grădiniţă, cu program prelungit(1144)


Școala din Jijila, judeţul Tulcea, are, din acest an, o grupă de grădiniță, cu program prelungit!

Luni, la deschiderea anului școlar la Jijila (atunci când a avut loc și sfințirea grădiniței modernizate) au participat, alături de primarul Dumitru Nicoară și de colectivul şcolii, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea (CJT), senatorul (PSD) Trifon Belacurencu şi Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii.

Evenimentul a adunat, în curtea noi grădinițe, copii, elevi, părinți.

În total, la școala din Jijila învață peste 600 de copii (dintre care 77 sunt preșcolari).

„Adevărata bogăție a unei nații sunt acești copii, cei care înseamnă viitorul țării.
Dumneavoastră, cei din Jijila, sunteți bogați: aveți aici sute de copii, un număr impresionat pentru o comunitate din mediul rural.
Este un motiv de bucurie pentru noi să vedem comune cu populație școlară bogată, iar aceasta este o veste foarte bună pentru viitorul celor două localități ale comunei“, a spus, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Șeful administrației județene a afirmat, mai apoi, că atât administrația județeană, cât și cea locală, dar și cea națională, pun educația pe primele locuri în seria priorităților, amintind, în acest context, de importanța cadrelor didactice, pentru formarea elevilor de astăzi: „Cadrelor didactice care îndrumă pașii copiilor din Jijila aș dori să le mulțumesc pentru tot ceea ce fac în beneficiul generațiilor care ne vor urma: dragi profesori, dragi învățători, dragi educatori, meritați tot respectul nostru!“, a mai spus președintele Teodorescu.

Despre importanța educației în formarea de caractere a vorbit și senatorul pesedist Trifon Belacurencu, inspectorul - general şcolar al judeţului, Dumitru Damian, primarul Dumitru Nicoară, dar și Prea Sfinția Sa Visarion Bălțat.

La finalului evenimentului, oficialitățile au tăiat panglica inaugurală pentru investiția realizată în ultimii doi ani (reabilitare și modernizare a grădiniței).

Un element de noutate, pentru comunitatea din Jijila, este acela că, în anul școlar 2014 – 2015, funcționează (pentru prima dată!) o grupă de grădiniță, cu program prelungit.

 

IAGINE: Comuna Jijila, judeţul Tulcea (Sursă foto: info-delta.ro)
 

Taguri: Jijila, judetulTulcea, ScoalaGimnazialaConstantinBrancoveanu, ScoalaGimnazialaConstantinBrancoveanuBabadag, ConstantinBrancoveanu, HoriaTeodorescu, CJT, CJTulcea, ConsiliulJudeteanTulcea, VisarionEpiscopulTulcii, PSVisarionEpiscopulTulcii, DumitruDamian,jooble.org