ROMÂNIA AJUNSĂ... ÎN ULTIMA BANCĂ: Opoziţia acuză Guvernul de nepăsare, incompetenţă şi corupţie, în privinţa gestionării sistemului de ÎNVĂŢĂMÂNT românesc. A.C.L. depune o moţiune simplă, la Parlament, în care denunţă...

ROMÂNIA AJUNSĂ... ÎN ULTIMA BANCĂ: Opoziţia acuză Guvernul de nepăsare, incompetenţă şi corupţie, în privinţa gestionării sistemului de ÎNVĂŢĂMÂNT românesc. A.C.L. depune o moţiune simplă, la Parlament, în care denunţă... "AMANETAREA ELECTORALĂ A EDUCAŢIEI"!(4023)


Astăzi, luni – 15 septembrie 2014, Partidul Naţional Liberal (PNL) – Filiala Constanţa a transmis (şi în numele Alianţei Creştin Liberale, PNL – PDL) un comunicat de presă, intitulat „Începerea noului an şcolar, sub semnul nepăsării şi incompetenţei Guvernului”, în care subliniază dezastrul (nemaiîntâlnit în ultimii 70 de ani: este pentru prima oară, cel puţin din 1945 încoace, când copiii care intră în clasa întâi... nu au manuale de tip „Abecedar”, la începutul anului şcolar!) debutului anului de învăţământ preuniversitar 2014 – 2015.


Iată textul integral al comunicatului – PROTEST al liberalilor constănţeni:

„Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal consideră că, dincolo de problemele legate de începutul noului an şcolar, în domeniul educaţiei sunt o serie de probleme care se adâncesc inclusiv din cauza modificărilor legislative făcute de Guvernul Ponta.

Pentru prima dată în istoria recentă a României, copiii din mai multe clase, în special clasele I şi a II-a, sunt lipsiţi de manuale tipărite. Numai o parte dintre şcoli beneficiază de Internet, astfel încât, nu este de mirare că nici manualele electronice nu sunt gata.
Proiectul ghiozdanului electronic a îngheţat cu desăvârşire, putându-se consemna faptul că, în ciuda asigurărilor repetate date de ultimii miniştrii ai învăţământului, niciun copil nu a primit promisa tabletă, cu ajutorul căreia ar putea să-şi acceseze întregul program şcolar.

Cele câteva zeci de microbuze oferite, propagandistic şi electoral, unor şcoli, nu pot fi utilizate din lipsă de combustibil şi de şoferi necuprinşi de schema de salariaţi ai unităţilor.
Sunt alarmant de multe şcoli ale căror lucrări nu au fost finalizate, prezentându-se la data începerii anului şcolar ca nişte veritabile şantiere.
Sute de şcoli nu au apă şi nu au toalete.

Astfel, Guvernul Ponta condamnă jumătate din generaţia de tineri 2014 la sărăcie, şomaj şi mizerie.
Dacă adunăm numărul elevilor picaţi în prima şi a doua sesiune a examenelor de Bacalaureat din anul acesta, cifra este catastrofală: peste 100.000 de tineri!

Culmea tupeului pontist este că oficialii dau vina pe Parlament, în sensul că a întârziat cu votarea proiectului de lege al achiziţiilor publice. şi, asta în timp ce majoritatea parlamentară aparţine socialiştilor.
Însă programa şcolară a fost schimbată încă din iunie 2012!

Se invocă şi apariţia contestaţiilor în procedura de licitaţie.
Însă licitaţia a fost demarată târziu, abia în aprilie 2014, deci după doi ani de zile!
Adevărul este că au întârziat fără nicio scuză demararea procedurilor de licitaţie, după finalizarea schimbării programei şcolare.

De aceea, Alianţa Creştin-Liberală atrage atenţia asupra faptului că inexistenţa manualelor tipărite şi a manualelor electronice este consecinţa faptului că grupul de afaceri clientelare PSD-ului, care acţionează în proximitatea Ministerului Educaţiei, în complicitate cu înalţi funcţionari ai acestei instituţii, se războiesc între ei, pentru a accesa uriaşe fonduri din bani publici, pe calea unor licitaţii trucate şi apoi, contestate.
Corupţia endemică este motivul real al inexistenţei manualelor tipărite şi electronice.


ACL va depune mâine, marţi – 16 septembrie 2014, la Camera Deputaţilor, o moţiune (de cenzură – N. Red.) simplă, cu titlul „PSD amanetează educaţia, pentru a achiziţiona voturi”, centrată, în principal, pe modificările catastrofale pentru învăţmânt, introduse prin Ordonanţa de Urgenţă 49 / 2014.”


IMAGINE: Pentru prima oară, de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial (cel puţin!...) încoace, copiii români nu au găsit... „ABECEDARUL” pe bancă, la intrarea în clasa întâi! (Sursă foto: blajeanul.ro)
 

Taguri: DeschidereaAnuluiScolar2014-2015, AnulScolar, Abecedar, AbecedarDigital, ManualDigital, OUG49/2014, PNL, ACL, PDL, PartidulNationalLiberal, AliantaCrestinLiberala,jooble.org