Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Încă un partid vrea să apere constănțenii de Mazăre

Încă un partid vrea să apere constănțenii de Mazăre(1178)


Partidul România Unită a lansat duminică, 14 septembrie, prima sa organizație județeană, Filiala Constanța, condusă de vicepreședintele la nivel național Dumitru Bădrăgan. La eveniment au participat deputatul Bogdan Diaconu - președintele Partidului România Unită, Vlad Hogea (prim-vicepreședintele formațiunii), Horațiu Șerb, Adrian Câmpurean, Costin Hațeganu, Mircea Lungu, Ovidiu Darian, Dumitrele Diana Mihaela (membri în Comitetul de Inițiativă al PRU).

În cadrul discuțiilor cu simpatizanții PRU de la Constanța și ulterior în conferința de presă, președintele formațiunii a declarat că societatea românească are nevoie de o alternativă la actuala clasă politică, devenită o sumă de interese comasate în găști preocupate doar de ecuația puterii. ”Ucraina a fost un stat slăbit din cauza unui sistem al baronilor cum avem și noi în România. De aceea corupția este o vulnerabilitate majoră a România, pentru că ne confruntăm cu o baroniadă, iar în Transilvania, suplimentar, și cu o grofiadă”.

Referindu-se la Portul Constanța, deputatul Bogdan Diaconu a declarat că acesta reprezintă o miză uriașă pentru poporul român, tot fluxul de mărfuri din Orient urmând a se muta de pe portul Rotterdam pe portul Constanța, motiv pentru care Olanda s-a și opus aderării României la Schengen. ”Au fost presiuni pentru privatizarea portului sau pentru preluarea managementului portului către o firmă olandeză. E un război economic dur, dar portul trebuie să rămână sub controlul statului român, nici al unui baron local, dar nici al unei firme străine. Radu Mazăre greșește cerând portul Constanța la schimb cu voturile pentru prezidențiale, ca un fel de tain”, a declarat președintele PRU care a adăugat că i-a rugat pe membrii PRU Constanța să apere Portul de Radu Mazăre.

Referitor la organizația Constanța, Bogdan Diaconu a declarat: ”Dacă vom reuși să avem în fiecare colțișor al României grupuri de oameni atât de inimoși ca la Constanța vom reuși la alegerile următoare să intrăm cu fruntea sus în Parlament cu un scor atât de mare încât să schimbăm cursul greșit pe care se află România. Proiectul România Unită va fi unul de succes și se va constitui în cea mai frumoasă construcție politică pe care a avut-o România din 1990 încoace”.

Întrebat despre planurile de organizare a partidului, președintele PRU a anunțat că în săptămânile următoare va fi prezent în Timiș, Arad și Bihor, urmând ca în octombrie să desfășoare un tur în Moldova. ”Până la sfârșitul anului vom deschide filiale în toate județele țării, dar avem nuclee și în statele Uniunii Europene și în SUA, pentru că vrem să reunim toți românii”, a precizat Bogdan Diaconu.  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța



jooble.org ziare, stiri