SPIT Constanța explică ce înseamnă ”hotel” și cine plătește 4.000 de lei pentru promovarea stațiunii Mamaia(529)


Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanța a explicat, astăzi, care este, în definița sa, definiția expresiei ”complex hotelieri”. ”Complexul hotelier reprezintă un ansamblu de structuri de primire turistice cu funcţiuni diferite care sunt exploatate de acelaşi operator economic, sunt amplasate în perimetrul aceleiaşi unităţi de cazare, iar activităţile realizate sunt cuprinse într-o singură evidenţă contabilă”, a precizat Virginia Uzun, directorul executiv al instituției. Ea a precizat că, în această situaţie, taxa pentru promovarea turismului datorată este în cuantum de 4000 lei/an.

În cazul în care condiţiile precizate anterior nu sunt îndeplinite cumulativ, taxa este datorată pentru fiecare activitate desfăşurată în parte.

De exemplu, dacă restaurantul este utilizat de către un operator economic, iar hotelul este utilizat de altul, totalul taxei de promovare a turismului datorată este în cuantum de 7500 lei/an şi anume 3500 lei/an pentru restaurant, respectiv 4000 lei/an pentru hotel. 
jooble.org