CONSTANŢA: Au început cursurile, finanţate prin POS DRU, pentru calificarea în meseriile de

CONSTANŢA: Au început cursurile, finanţate prin POS DRU, pentru calificarea în meseriile de "babysitter" şi "îngrijitoare bătrâni la domiciliu"(1769)


START al CURSURILOR DE CALIFICARE, GRATUITE, adresate angajatelor din sistemul sanitar, din CONSTANTA, pentru ocupaţiile de: “BABY SITTER” şi “ÎNGRIJITOARE BĂTRANI LA DOMICILIU”.


În această lună (septembrie 2014), în judetul Constanta, vor demara trei (3) cursuri de calificare, pentru 75 de femei, angajate în sistemul sanitar.

Cursurile, organizate de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, în cadrul unui proiect (finanţat) european, sunt oferite GRATUIT, pentru 50 de angajate din sistemul sanitar, în calificarea de îngrijitoare bătrâni la domiciliu (demarate în 8 şi 9 septembrie 2014) şi pentru 25 de angajate, în calificarea de “babysitter” (demarate în 8 septembrie a.c.).

Proiectul strategic, finanţat din fonduri europene, „Dezvoltarea competenţelor profesionale, pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piaţă inclusivă a muncii - FEMIN” (POS DRU / 144/ 6.3 / S / 128729, are ca obiectiv general asigurarea accesului egal la ocupare pe piaţa muncii şi îmbunatăţirea mobilităţii pe piaţa muncii, pentru un grup - ţintă de 600 de femei, din sistemul sanitar, din trei (3) regiuni de dezvoltare: Sud - Est (Galaţi, Vrancea şi CONSTANŢA), Sud - Vest Oltenia (Gorj şi Olt), Bucureşti - Ilfov (Bucureşti).

Perioada de desfăşurare a acestor cursuri este de aproximativ patru (4) luni, distribuită pe ore de curs de teorie (120 de ore) şi practică (240 de ore), în care angajatele vor dobândi noi competenţe care vor putea fi fructificate la locul de muncă actual sau la un nou loc de muncă, asigurându-se, astfel, transferabilitatea rezultatelor la nivel naţional.

În cadrul acestor cursuri de calificare, cele 75 de femei vor beneficia de materialele necesare derulării cursurilor practice (trusă de prim - ajutor, halate, suport de curs), achiziţionate în cadrul proiectului, iar după examinarea finală, cursantele vor primi la final o calificare complementară profesiei şi o diplomă recunoscută la nivel naţional, eliberată de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC).

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial   Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) 2007 – 2013 – „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară - 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii” , POS DRU / 144 / 6.3 / S / 128729, se derulează pe o perioadă de 18 luni, în parteneriat cu Consejo General de Enfermería, din Spania.


Pentru informaţii suplimentare, privind proiectul şi înscrierea în grupul - ţintă, poate fi contactată: OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, Bucureşti; tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; OAMMRomania@gmail.com

Persoană de contact: Raluca Cheptănaru, expert informare şi promovare.


FOTO: stiripesurse.ro
 

Taguri: CursuriDeCalificareBabySitter, Constanta, BabySitter, ÎngrijitoareBatraniLaDomiciliu, POSDRU, FinantarePOSDRU, FondulSocialEuropean,jooble.org