TULCEA: Lucrările obiectivului de investiţii BURSA DE PEŞTE încep în luna octombrie a.c.

TULCEA: Lucrările obiectivului de investiţii BURSA DE PEŞTE încep în luna octombrie a.c.(885)


Construcţiile în proiectul „Bursa de Peşte“ încep într-o lună!

Şeful Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură (ANPA), Cristinel Gherghişan, anunţă că în aproximativ o lună vor începe lucrările pentru realizarea obiectivelor de investiţii propuse prin proiectul „BURSA DE PEŞTE“.


Licitaţiile s-au încheiat, lucrarea a fost adjudecată, iar contractul a fost semnat, în data de 3 septembrie 2014.

Câştigătorul este o asociere între SC Fil Construct SRL, SC Concept Structure SRL, SC Moa Boats SRL, SC Naval Total Management SRL (lider al asocierii fiind Fil Construct).

Suma lucrărilor ce urmează a fi realizate în cadrul amplului proiect are o valoare de 17.888.504,05 lei (conform contractului).

În termen de 20 de zile va fi depus proiectul de lucrări, urmând ca, mai apoi, să fie obţinută autorizaţia de construire, după care va începe construcţia. „Aproximăm că lucrările vor începe în maxim o lună“, spune Cristinel Gheorghişan, şef al ANPA.


„Acum activitatea de colectare a peştelui se derulează prin punctele de debarcare sau de colectare, făcând astfel imposibilă monitorizarea reală a cantităţilor pescuite, cât şi stabilirea preţului real pe specie. Aceste investiţii despre care discutăm astăzi vor aduce beneficii reale pentru pescarii din Delta Dunării şi pentru familiile acestora. Este un proiect ambiţios şi nu pot decât să îi felicit pe cei care au adus proiectul până aici şi să îmi exprim speranţa că acest proiect va deveni cât mai repede realitate“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Prin acest proiect va fi construit corpul principal de clădire (Bursa de Peşte) ce urmează a fi amplasat în municipiul Tulcea, pe strada ing. Dumitru Ivanov şi care va avea peste 1.800 de metri pătraţi.

De asemenea, va exista şi un ponton de acostare pentru navele de transport al peştelui care va deservi Bursa de Peşte din Tulcea.

Tot la capitolul construcţii, va fi construit şi un punct de colectare la Chilia Veche (370 de metri pătraţi). Acesta va funcţiona ca o clădire – anexă a Bursei şi va avea şi un ponton de acostare a navelor utilizate pentru transportul peştelui.


În cadrul aceluiaşi proiect vor fi achiziţionate trei nave frigorifice cu o capacitate de 10 tone şi patru autoutilitare frigorifice, cu o capacitate de 3,5 tone (pentru transportul peştelui).

Conform documentației, se doreşte ca peştele să fie adus de către pescar la punctul de colectare cel mai apropiat, cu mijloacele proprii de transport. În punctele de colectare, peştele va fi sortat, cântărit şi înregistrat, apoi condiţionat cu gheaţă şi încărcat în mijloacele de transport cu destinaţia Bursa de Peşte (Tulcea).

„Lucrăruile pentru realizarea obiectivului Bursa de Peşte vor consta în construirea sediului, realizarea a unui punct de colectare în zona Chilia (lipsește această facilitate în zonă) şi achiziţionarea mijloacelor de transport necesare transportării peştelui“, se arată în studiul de fezabilitate.

Ambarcaţiunile vor facilita transportarea peştelui, de la punctele de colectare din teritoriu, la Bursa de Peşte din municipiul Tulcea.

Navele frigorifice trebuie să asigure temperatura optimă de păstrare şi transport.

Vor fi stabilite traseele de colectare şi circulaţie a peştelui, de la punctele de colectare la sediul Bursei din Tulcea, pe rute economicoase, având în vedere locaţiile punctelor de colectare.

 

FOTO: obiectivtulcea.ro
 

Taguri: BursaDePeste, Tulcea, BursaDePesteTulcea, ConceptStructure, MoaBoats, NavalTotalManagement, FilConstruct, ANPA, CristinelGherghişan,jooble.org