TULCEA: Strategia de dezvoltare a judeţului va fi corelată cu cea a Băncii Mondiale

TULCEA: Strategia de dezvoltare a judeţului va fi corelată cu cea a Băncii Mondiale(865)


Strategia judeţului Tulcea va fi corelată cu cea realizată de către specialiştii Băncii Mondiale.

Miercuri, 10 septembrie 2014, în sala „Dobrogea”, din sediul Consiliului Județean Tulcea (CJT), a avut loc o ședință de lucru, care a vizat analizarea și revizuirea proiectului documentului programatic „Strategia Integrată de dezvoltare durabilă a judeţului Tulcea, pe perioada 2014 – 2020”.


La discuții au participat Vasile Strat și George Șișcu, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Liliana Marinescu, administratorul județului Tulcea, și reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Tulcea (ADDJT), coordonată de către Dan Drăgan.

Materialul analizat a fost realizat de către Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Tulcea, cu implicarea tuturor actorilor locali, din sectoarele și domeniile abordate în document, iar în perioada iulie - august 2014 a fost supus consultării, prin postare pe „site”-ul Consiliului Județean Tulcea.

Propunerile de modificare, transmise către ADDJ, în urma procesului de consultare, precum și observațiile, formulate la ședința din 23 iulie 2014, au fost preluate în noua variantă supusă analizei.

Având în vedere faptul că în cursul lunii septembrie va fi finalizat procesul de elaborare al Strategiei I.T.I., se impune să existe o corelare între cele două documente programatice.

Proiectele incluse în capitolul VI al Strategiei Integrate a Județului Tulcea și cele din portofoliul Strategiei I.T.I. vor acoperi nevoile tuturor unităților administrativ – teritoriale din județul Tulcea, indiferent că sunt situate în zona de terasă sau în Delta Dunării”, a subliniat vicepreședintele Vasile Strat.


Documentul va fi retransmis, spre consultare, instituțiilor publice care au atribuții în domeniile de activitate pentru care s-au propus modificări, în cadrul strategiei, și va fi supus, din nou, atenției publice, înainte de a fi asumat de către Consiliul Județean Tulcea, prin adoptarea unei Hotărâri.


FOTO: citymix.ro
 

Taguri: AsociatiaDeDezvoltareDurabilaAJudetuluiTulcea, AsociatiaPentruDezvoltareIntercomunitara, ITI, ITIDeltaDunarii, DeltaDunarii, DianaBates, AmbasadaSUABucuresti, SUA, AmbasadaSUA, ConsiliulJudeteanTulcea, HoriaTeodorescu, CJTulcea, CJT,jooble.org