FONDURI EUROPENE: Guvernul s-a împrumutat, din nou, de la Trezoreria Statului, cu 490 milioane de lei, pentru a se asigura efectuarea de plăţi către beneficiarii finanţărilor europene

FONDURI EUROPENE: Guvernul s-a împrumutat, din nou, de la Trezoreria Statului, cu 490 milioane de lei, pentru a se asigura efectuarea de plăţi către beneficiarii finanţărilor europene(806)


Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, miercuri - 10 septembrie 2014, un nou împrumut, de la Trezoreria Statului, pentru asigurarea sumelor necesare efectuării de plăţi către beneficiarii de fonduri europene, în luna septembrie 2014.

„Guvernul României a aprobat un nou împrumut, cu o valoare de 490 milioane de lei, pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Această sumă va fi folosită pentru decontarea cheltuielilor efectuate de beneficiari, în cadrul proiectelor, urmând să fie rambursată României, de către Comisia Europeană”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici.

Împrumutul aprobat astăzi, miercuri - 10 septembrie 2014, va asigura fondurile necesare Autorităţilor de Management (AM) pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) şi pentru Programul Operaţional Regional (POR).

Pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii POS CCE a fost alocată o sumă de 300 milioane de lei, iar pentru beneficiarii POR: 190 milioane de lei.


FOTO: www.zf.ro
 

Taguri: FonduriEuropene, POSCCE, EugenTeodorovici, AutoritateaDeManagement, AM, POSDRU, POSCCE, POSC, GuvernulRomaniei, ComitetulDeMonitorizare, EugenOrlandoTeodorpvici, Teodorovici, MinisterulFondurilorEuropene, MinistrulFondurilorEuropene, ComisiaEuropeana,jooble.org