Universitatea Ovidius, trei ani sub supravegherea specială a ministerului. Ce spune rectorul Rugină(896)


Referitor la declarația Ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, potrivit căreia Universitatea „Ovidius” din Constanţa intră sub supravegherea specială a Ministerului Educaţiei Naţionale, dar și ca urmare a speculațiilor apărute în mass-media locală și națională în ultimele zile, rectorul UOC, prof. univ.dr. Sorin Rugină, a făcut astăzi unele precizări, pe care le redăm mai jos.

„Raportul Ministerului Educației Naționale, rezultat în urma analizei de fond efectuată de Corpul de Control la sfârșitul anului 2013, a fost primit în luna iunie, fiind prezentat spre știința și aplicare a recomandărilor Consiliului de Administrație și Senatului. Conform acestui raport, Universitatea urmează a fi monitorizată timp de trei ani, impunând-se unele măsuri organizatorice, comunicate și discutate în Consiliul de Administrație și Senat. Acest fapt a fost anunțat la vremea respectivă atât în cadrul unei conferințe de presă, cât și prin numeroase intervenții în presa audio-vizuală.
Declarația domnului ministru vine să reitereze acest lucru pentru cei care nu au înțeles mesajul rectorului, apartenenți ai diverselor grupuri de nemulțumiți, care exercită o presiune negativă asupra ministerului, contrar acțiunilor actualei conduceri, care dorește reinstaurarea stabilității și ordinii firești într-o instituție academică.

Prin această intervenție oficială „la vârf”, precum și prin toate măsurile impuse în urma controlului la UOC, Ministerul Educației Naționale arată interes pentru soarta învățământului academic din România, subliniind încă o dată că este alături de noi și dorește să ne sprijine în depășirea acestor momente dificile. Universitatea „Ovidius” face pași siguri către normalitate, bazându-se pe mecanisme funcționale legale. Asigurăm pe toți cei interesați, studenți și cadre didactice că intrăm în noul an universitar cu fruntea „sus”, fără probleme și cu multă speranță de mai bine”.
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri