Universitatea „Ovidius” din Constanța găzduiește un eveniment internațional de marcă(862)


În data de 12 septembrie 2014, de la ora 9.00, în Sala Senatului a Universităţii „Ovidius” din Constanța (Aleea Universității nr. 1), va avea loc deschiderea oficială a lucrărilor Conferinţei internaţionale „Istorie și Tehnologie la Marea Neagră, Realități și perspective socio-istorice și tehnologice la Marea Neagră”. Acest important eveniment interdisciplinar este organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanța în colaborare cu Societatea Română de Grafică Inginerească și Societatea de Științe Istorice din România, asociația PACES, sub egida Academiei Române, prin Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii (CRIFST), a Academiei de științe Tehnice din România (ASTR), a Academiei Oamenilor de Știință din România (AOȘR), Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR). În cadrul conferinței vor fi abordate realități și perspective socio-istorice și tehnologice la Marea Neagră.

50 de specialiști din mediul academic, învățământ, institute de cercetare și instituții publice din România, Bulgaria, Federația Rusă și Franța vor face prezentări care vor aprofunda cunoaşterea asupra influenţei pe care dezvoltarea tehnologică a adus-o şi o aduce asupra vieţii din arealul Mării Negre, atât din perspectivă istorică, cât şi social economică.
Vor participa ca invitați de onoare, cu prezentări în plen, acad. D. BERINDEI, prof.dr.ing. Adrian CURAJ - director UEFISCDI, CS 1, dr. Costei CHIRIAC – Institutul de Arheologie Iași, prof.dr.ing. Constantin OPRAN - Politehnica București, fiz.dr.ing. Cosmin LOCOVEI - Institutul de Cercetări al Politehnicii Timișoara, prof.univ.dr. Sorin DAMEAN – Facultatea de Drept a Universității Craiova – Societatea de Istorie, prof.univ.dr. I. SCURTU - preşedinte al Secţiei de Istorie a AOŞR, prof.dr.ing. Pavlina TOTEVA, decan al Universității Tehnice din Varna, dr. Virgil COMAN – Arhivele Naționale, Serviciul Constanța, prof.dr. Niculae CRISTEA – inspector MEN, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai agențiilor de finanțare a investițiilor, ing. Mihai GHEORGHIADE – Administrația Portului Constanța, ing. Stelian HAGI, Director Tehnic Apele Române Constanța, edili și reprezentanți ai acestora.
Temele conferinței sunt grupate în 4 secțiuni:
Secțiunea 1- Tehnologie și societate;
Secțiunea 2- Infrastructură, construcții și transport naval;
Secțiunea 3 - Energie și resurse în arealul Mării Negre;
Secțiunea 4 - Tehnică aplicată în arealul Mării Negre.
Atelierul de lucru din cadrul conferinței va contribui la crearea de relaţii de colaborare interdisciplinare, avizarea edililor asupra tendinţelor impactului tehnologic, dezvoltarea locală şi în context regional.
Conferința va prilejui publicarea şi diseminarea largă a celor mai semnificative contribuţii la această cunoaştere şi la explorarea soluţiilor pentru dezvoltare sustenabilă în regiune, cunoașterea celor mai noi realizări și cercetări.
  
jooble.org