MAZĂRE MAI CÂŞTIGĂ... DOUĂ SĂPTĂMÂNI DE LIBERTATE: PROCESUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE, început din... 2008 (!), s-a mai amânat cu două săptămâni!

MAZĂRE MAI CÂŞTIGĂ... DOUĂ SĂPTĂMÂNI DE LIBERTATE: PROCESUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE, început din... 2008 (!), s-a mai amânat cu două săptămâni!(1239)


Potrivit agenţiei de presă MEDIAFAX, astăzi, marţi – 2 septembrie 2014, procesul primarului municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, privind retrocedarea mai multor terenuri, din judeţul Constanţa, Curtea de Apel Bucureşti a decis amânarea, cu două săptămâni, a dezbaterilor în Instanţă, pentru ca părţile implicate în dosar să poată răspunde obiecţiunilor ridicate de către procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), faţă de expertiza terenurilor din dosare.


La termenul anterior, din 1 iulie a.c., Instanţa Curţii de Apel Bucureşti stabilise să amâne judecarea cauzei, cu două luni, pentru ca persoanele implicate în proces să poată consulta expertiza tehnică şi pentru a putea depune obiecţiuni la dosar.


La termenul de astăzi, marţi – 9 septembrie 2014, avocaţii inculpaţilor au cerut, din nou, amânarea judecării cauzei, pentru a putea consulta argumentele ridicate de către procurorii anticorupţie, împotriva expertizei.

Această solicitare a fost admisă de către Instanţă, care a stabilit ca termenul următor să aibă loc în data de 16 septembrie, moment la care se vor discuta obiecţiunile tuturor părţilor.


"Trebuie discutate şi obiecţiunile noastre şi ale DNA-ului.
Aceste obiecţiuni ale DNA-ului sunt pur tehnice.
Eu trebuie să ştiu să răspund la aceste obiecţiuni", a motivat avocata lui Radu Mazăre, cererea de amânare a dosarului.

La termenul de azi, a fost prezent şi primarul Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, care a declarat că expertiza realizată îi este favorabilă.

"În expertiza efectuată, de către expertul desemnat de Instanţă, scrie, negru pe alb, că eu şi comisia şi toţi cei acuzaţi nu am retrocedat şi nu am vândut niciun metru pătrat, din domeniul public al statului, aşa cum acuză DNA, care îmi pune în cârcă un prejudiciu de 80 de milioane euro, pentru acest motiv", a spus Mazăre.


Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată, de către DNA, pe 28 octombrie… 2008 (SIC!), alături de alte… 36 (SIC!) de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.


Potrivit procurorilor DNA, prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ… 114 milioane de euro (!), din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa!


În acest dosar, alături de Radu Ştefan Mazăre, sunt judecaţi: Nicușor Daniel Constantinescu (preşedinte, acum suspendat, al Consiliului Judeţean Constanţa / CJT, fost consilier municipal la momentul comiterii infracţiunii; av. Constantin Racu - fost director al Direcţiei Administraţie Publică; Daniela Ramona Dospinescu - directorul Direcţiei Patrimoniu, din Primăria Constanţa; Ion Marica - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii – Primăria Constanţa, av. Dan Miron - fost consilier municipal, Cristian Tălpău şi Nora Alina Chircă - consilieri juridici, precum şi Bogdan Ghiţulescu - fost consilier juridic, toţi în cadrul Primăriei Constanţa.

De asemenea, au fost trimişi în judecată şi: Andrei Sozanski, Graţiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, toţi fiind, la data comiterii infracţiunii, funcţionari în Primăria Constanţa, precum şi Luminiţa Călătoru şi Silvia Stanciu - funcţionare în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa, precum şi mandatari, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite (Elena Ştefănescu şi Laura Mariana Leşe), cesionarii cumpărători de drepturi succesorale şi interpuşii cumpărători de terenuri.


Cele 37 de persoane sunt acuzate, de către procurorii anticorupţie, că au încălcat Legea 10 / 2001, privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate.

 

(Sursă documentară: MEDIAFAX)

FOTO: pressalert.ro
 

Taguri: ProcesRaduMazare, RaduMazare, RaduStefanMazare, ProcesRetrocedari,jooble.org