Autoturism Alfa Romeo cu certificat de înmatriculare fals descoperit de polițiștii de frontieră(484)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în R. Bulgaria, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară cu un certificat de înmatriculare falsificat.

În data de 01.09.2014, în jurul orei 09.40, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român N. MIHAIL, în vârstă de 43 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Mercedes cu o remorcă tip platformă, pe care era transportat un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului de pe platformă prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto a declarat că autorismul transportat pe platformă aparţine cetăţeanului român M. IULIAN, în vârstă de 34 ani, domiciliat în judeţul Brăila.
Proprietarul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna ianuarie 2014, în urma unui schimb de autovehicule, fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.

  
jooble.org