EFORIE - NORD. Teatru cu măşti, susţinut de către copii hipoacuzici:

EFORIE - NORD. Teatru cu măşti, susţinut de către copii hipoacuzici: "Măştile călătoare"(1455)


Teatru cu măşti, la Eforie – Nord: (vineri - 5 septembrie, începând cu orele 18.00, pe plaja privată a Clubului “Dunărea”, din Eforie – Nord; dacă vremea va fi nefavorabilă, evenimentul se va desfăşura în sala de festivități a Complexului “Dunărea”, din strada Dunării, Eforie Nord): 20 de copii şi adolescenţi hipoacuzici vor evolua, pe o scenă special amenajată, în spectacolul “Măștile călătoare”.


Asociaţia “Audiosofia” (președinte: dr. Alexandra Neagu) anunţă finalizarea proiectului “Jocul rupe masca tăcerii”, dus la bun sfârșit cu sprijinul Fundaţiei pentru Comunitate şi MOL România.

Momentul va fi marcat printr-un spectacol de teatru, intitulat “Măștile călătoare”, organizat de către Asociația “Audiosofia”.

Spectacolul se va desfăşura în cadrul Taberei Naționale de Implant Cohlear, la Eforie - Nord, organizată de către Asociaţia “Ascultă Viaţa” şi compania austriacă “Med-El”.

Pe scena special amenajată, chiar pe plaja din Eforie Nord, 20 de copii şi adolescenţi hipoacuzici, purtători de implant cohlear, îşi vor purta măştile călătoare, în faţa a sute de spectatori, în ritmuri muzicale antrenante, însoţite de improvizaţie, teatru şi mişcare.

“Spectacolul va fi o demonstraţie autentică şi sensibilă de spargere a barierelor, de auto-cunoaştere şi depăşire a propriilor limite, prin acceptarea imaginii de sine”, a declarat psiholog - audiolog
Magda Cernea, coordonatorul proiectului, din partea “Audiosofia”.


În legătură cu acest eveniment: “Agerpres”, preluând un comunicat al Asociaţiei “Audiosofia”, furnizează câteva precizări:
Trupa de teatru va fi coordonată de o echipă de trei voluntari, profesioniști în aplicarea tehnicilor de terapie prin joc și drama terapie.

Întâlnirile și repetițiile pentru spectacol vor avea loc zilnic, pe tot parcursul desfășurării taberei.

Printre invitații speciali se află reprezentantul oficial al finanțatorului principal Fundația pentru comunitate, reprezentanți ai partenerilor de proiect: Asociația “Ascultă Viaţa",, IFACF-ORL “Prof. Dr. Dorin Hociotă”, Asociația de Terapie prin Joc și Dramaterapie din România și reprezentați ai presei.

Pe parcursul celor nouă (9) luni, cât a durat proiectul “Jocul rupe masca tăcerii”, au participat 45 de copii și tineri hipoacuzici, purtători de implant cohlear sau de aparate auditive convenționale, și 81 de copii şi tineri cu auz normal, cu vârste cuprinse între 4 și 20 de ani.
Metodele terapiei prin joc și drama terapiei au facilitat mijloacele de comunicare ale beneficiarilor acestui proiect, reușind să le stimuleze capacitatea și dorința de exprimare.

Spectacolul “Măștile călătoare” va fi a treia provocare pentru acești tineri, după cele două reprezentații teatrale de excepție pe care le-au susținut, pe parcursul proiectului: “Cele patru elemente” și “În căutarea fericirii”.


FOTO: 1. copilul.ro; 2. romaniapozitiva.ro
 

Taguri: AsociatiaAudiosofia, AscultaViata, EforieNord, TeatruCuMasti, MastileCalatoare, JoculRupweMascaTacerii, CelePatruElemente, InCautareaFericirii, Cele4Elemente,jooble.org