COSTNEŞTI (9 - 12 septembrie 2014): GALA TÂNĂRULUI ACTOR -

COSTNEŞTI (9 - 12 septembrie 2014): GALA TÂNĂRULUI ACTOR - "HOP", Ediţia a XVII-a(1448)


Noi date despre Gala Tânărului Actor - "HOP” - Ediţia a XVII-a (2014) – „Vox Maris Grand Resort”, Costineşti (9 - 12 septembrie 2014):


Anul trecut, muzica Mariei Tănase a fost tema atelierului de creaţie de la Costineşti, condus de către Vlaicu Golcea, care s-a concretizat în renumitul spectacol „Hai iu iu Nu Hi You You”.

Centenarul Maria Tănase a fost serbat cum se cuvine.
Mai mult decât atât, vestea s-a transmis, atmosfera Costineşti-ului s-a răspândit şi „show”-ul „Hai iu iu Nu Hi You You” a fost invitat la mai multe festivaluri de teatru din ţară, precum: Festivalul Naţional de Teatru, Festivalul de Teatru Nou de la Arad, Festivalul TIFF Cluj, Festivalul „Femei pe Mătăsari” Bucureşti, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, FEST-FDR de la Timişoara, Festivalul de Teatru şi Artă Performativă – „PERFORM” Iaşi.

Şi, în mod clar, a revoluţionat ideea despre teatru, despre actor şi limbaj corporal.

Anul acesta, pregătim un alt „workshop” şi încercăm să readucem în actualitate melodiile celebre ale anilor `80. Mihai Dobre (DJ Haute Culture sau Dobrică de la „Şuie Paparude”, cum este cunoscut) le remixează.


„Workshop”-ul, care respectă tema galei de anul acesta: „Joacă-te cu mine. Sunt om. Nu personaj.” este coordonat de către Andrea Gavriliu, actriţă şi coregraf.

Despre direcţiile acestui atelier, Andrea Gavriliu ne precizează: „Tema de bază a momentelor pe care le pregătesc este şi tema galei. Aceasta va fi tradusă prin alternanţa dintre om şi bufon, un soi de „schizofrenie” cu care se confruntă orice actor. Vom avea de-a face cu un bufon modern, cu o corporalitate aparte pe care vreau s-o descopăr împreună cu doritorii, un „bufon disco”. „Disco”, pentru că întreaga coloană sonoră va fi compusă din melodii ale anilor 80. remixate.”

 

Date tehnice, pentru Gala Tânărului Actor - "HOP - Ediţia a XVII – a (2014) – „Vox Maris Grand Resort”, Costineşti (9 - 12 septembrie 2014)

ORGANIZATORI: „UNITER” şi „Vox Maris Grand Resort” – Costineşti.

-PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE CĂTRE: Ministerul Culturii.

-COPRODUCĂTOR: Societatea Română de Televiziune; Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti; „Tinerimea Română”; ITI - Institutul Internaţional de Teatru - Secţia Română.

-PARTENER DE TRADIŢIE: SRR – Societatea Română de Radiodifuziune (S.R.R.).
 

Taguri: GalaTanaruluiActorHOP!, GalaTanaruluiActor, HOP!, GalaTanaruluiActorHOP, HOP, Costinesti, 9-12septembrie2014, Joaca-teCuMineSuntOmNuPersonaj, RaduAfrim, AnaCiontea, ClaudiuGroza, MariusManole, MihaelaMichailov, ChristianTheodorPopescu, UNITER,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri