MAMAIA:

MAMAIA: "TRIATHLON Challange" - 2014 (5 - 7 septembrie)(1465)


„Smartatletic” ne invită, în perioada 5 - 7 septembrie 2014, la cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani (!) și, bineînţeles, cel mai așteptat din România: „Triathlon Challenge – Mamaia”.

 

Competiția de anul acesta vine cu multe noutăți legate atât de traseu, cât și de participanți.

Va fi mult spectacol și o atmosferă unică și asta nu doar pentru că se împlinesc șase ani de eveniment la malul mării, dar mai ales pentru că elita sportivă a Europei și concurenți din SUA, Noua Zeelandă și America de Sud se vor reuni la Mamaia: „E.T.U. European Cup”, în 7 septembrie.

„Triathlon Challenge” este o competiție sportivă de masă, un concurs la care poate participa orice persoană, indiferent de pregătire sau condiție fizică.

Astfel, toți pasionații de înot, ciclism și alergare, iubitori ai sportului și ai mişcării în aer liber, se vor întâlni într-o cursă cu totul deosebită, la început de toamnă.

 

După cinci ani, provocarea merge mai departe, iar evenimentul de anul acesta devine internațional și va fi gazda „Cupei Europene”.
75 de participanți la „Elite Men” și 30 la „Elite Women”, din peste 25 de țări și de pe patru (4) continente vor spune „prezent”, în ziua dedicată lor, 7 septembrie, la „Mamaia ETU European Cup”.

Totodată, „Triathlon Challenge Mamaia – 2014” va fi și gazda „Romanian Triathlon Series Grand Final”, fiind ultimul concurs din circuitul triatloanelor de șosea, ceea ce înseamnă că vom avea parte de două ori mai mult spectacol și voie bună.

 

Fondul de premiere este de 26.400 de euro,... unic (ca valoare) în România!

Pentru profesioniștii care vor participa la „Cupa Europeană”, vor exista premii în valoare de 12.500 de euro, „cash”.
De asemenea, vor fi premiați, în cadrul „Cupei Europene”, și primii trei (3) clasați de nationalitate română, dar și sportivii de performanță din România, prin categoria „Open”.

Nu în ultimul rând, vor fi oferite premii, în „vouchere” și obiecte, pentru amatori.

Fondul total de premiere va fi de 26.400 euro!

 

Această ediție, cu totul specială, vine cu noutăți și la capitolul traseu. Prima dintre ele (și cea mai importantă!) este legată de... start.

Se va înota în mare, cu start de pe plajă, din fața Hotelului „Rex”, iar totul va fi pregătit pentru un plus de spectacol, o zonă mai mare de desfășurare și o expunere excelentă.

Zona de tranziție, dinspre înot spre bicicletă, devine mai lungă, având 400 de metri și va trece peste... pasarela pietonală nou construită!

Un alt element de noutate va fi și „finsh”-ul, lung de 100 metri, cu zonă controlată... „post-finish”, pentru participanți, pe modelul Campionatului Mondial de Triatlon.


Concursul este dedicat atât celor care se află la primul lor triatlon, cât și celor mai competitivi.
Participații pot opta între probele individuale sau de ștafetă, iar distanțele sunt:
-400 m înot + 12 km ciclism + 2.5 km alergare pentru proba supersprint;
-750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare la proba sprint & ștafetă sprint;
-1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare la proba olimpică & ștafetă olimpică.


Anul acesta, aproximativ 900 de participanți sunt așteptați la startul concursului „Triathlon Challenge Mamaia – 2014”.


În premieră, Alteța Sa Regală (A.S.R.) Principele Nicolae al României va fi prezent la eveniment, atât ca participant (!), cât și ca susținător al Asociaţiei „Curtea Veche”.
Totodată, Principele Nicolae va avea plăcerea de a înmâna premii, celor mai rapizi triatloniști.
Vor onora cu prezența și Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (C.O.S.R.), Adrian Nanulescu, președintele Federației Române de Triatlon (F.R.T.), reprezentanți din mass-media, directori de bănci, companii multinaționale și „bloggeri”.

Pentru ultimele noutăți ale acestei ediții, poate fi accesat „Site”-ul: (trichallenge.ro) și pagina de „Facebook” a evenimentului: (facebook.com/TriathlonChallenge).

În cadrul evenimentului, există și o secțiune dedicată special companiilor care susțin promovarea unui stil de viață sănătos.

 

Clubul Sportiv „Smartatletic”, este o asociație cu structură polisportivă, afiliată Federației Române de Ciclism (F.R.C.) şi fondatoare a Federației Române de Triatlon (aprilie 2012).

Misiunea „Smartatletic” este organizarea, dezvoltarea și promovarea triatlonului, ciclismului (șosea, urban, MTB, cicloturism) și sporturilor înrudite, ca elemente sportive, de masă, tehnice și educaționale, promovând totodată spiritul civic și de „fair-play”.

Până în acest moment, „Smartatletic” a organizat peste 100 de evenimente sportive, printre care cele mai importante au avut profil de triatlon, maraton, fit camp, turneu de polo, „corporate camp”, semimaraton, maraton de natație, cros, festival de sport în aer liber.

Mai multe detalii pe: (www.smartatletic.ro) şi (www.facebook.com/smartatletic)

 

SURSE FOTO: "Site" şi "Facebook" organizatori
 

Taguri: Triatlon, Mamaia, Triathlon, ThriahlonChallengeMamaia, ThriathlonChallengeMamaia2014, MamaiaETUEuropeanCup, FRC, FR,jooble.org