Remus Cernea pleacă din USL! El acuză Guvernul de proiecte „devastatoare”(906)


Deputatul Remus Cernea va demisiona din grupul PSD din cauza faptului că USL dorește să demareze lucrările la Roșia Montana și să treacă la exploatarea gazelor de șist. Cernea spune că Partidul Verde nu poate susține „proiectele industriale cu efecte devastatoare, de tip lăcustă, care distrug totul în jur”. Deputatul a spus că a luat decizia după ce și-a exprimat nemulțumirea în fața liderilor USL cu privire la proiectele amintite anterior, dar Guvernul Ponta face în continuare pași în direcția acestora.

 

„Noi, verzii, am intrat în acest parteneriat politic cu USL în speranţa că vom colabora pentru a face lucruri importante în ceea ce priveşte temele de mediu, drepturile omului, funcţionarea democraţiei şi numeroase alte teme care sunt importante pentru noi şi pentru România. În acelaşi timp am avut o colaborare foarte bună cu premierul Victor Ponta în ultimul an, iar premierul s-a dovedit a fi un politician matur şi un om deschis faţă de temele de mediu, însă recentele decizii ale Guvernului de a aviza începerea explorării gazelor de şist, de a înfiinţa acea companie a statului numită Minivest Roşia Montană, care să deţină participaţiunile statului la RMGC, sunt decizii care pe noi ne îngrijorează foarte mult, sunt decizii care deschid calea ca astfel de proiecte industriale precum exploatarea gazelor de şist sau mineritul pe bază de cianuri să fie implementate în România, ori pentru noi astfel de teme, nu sunt doar teme foarte importante, sunt teme care ţin de fundamentul abordării noastre politice. Fiind îngrijoraţi de deciziile recente, m-am consultat şi cu colegii de partid şi am hotărât că nu pot să rămân în grupul PSD de la Camera Deputaţilor, pentru că aş cauţiona prin prezenţa mea acolo astfel de decizii cu care noi Verzii nu suntem de acord. De aceea am anunţat astăzi hotărârea la Parlament de a mă retrage din grupul PSD şi de a face o opoziţie constructivă”, a conchis deputatul de Constanţa.

Remus Cernea va susţine vineri o conferinţă de presă la Constanţa în cadrul căreia va vorbi pe larg despre plecarea din PSD.
jooble.org