PORTUL CONSTANŢA SUD - AGIGEA: Container din China, cu încălţăminte contrafăcută, depistat de poliţişti de frontieră şi vameşi

PORTUL CONSTANŢA SUD - AGIGEA: Container din China, cu încălţăminte contrafăcută, depistat de poliţişti de frontieră şi vameşi(979)


Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au constituit o echipă comună de control, împreună cu lucrătorii vamali, descoperind, într-un container, sosit, din Republica Populară Chineză, în P.T.F. Constanţa Sud – Agigea, 322 articole de încălţăminte, susceptibile de a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 283.000 lei, dacă ar fi originale.

 

În data de 28.08.2014, în intervalul orar 09.30 – 17.30, poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container, sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale, cu sediul în Republica Moldova.

În urma controlului, au fost descoperite 322 articole de încălţăminte (perechi de pantofi de damă), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 283.000 lei, dacă ar fi originale.

Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor mărci celebre, a fost ridicată, în vederea confiscării, de către lucrătorii vamali.

 

Poliţiştii de frontieră au întocmit, administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 41 ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa, dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84 / 1998 republicată.

 

FOTO: oradebucuresti.oradestiri.ro
 

Taguri: PolitistiDeFrontiera, GardaDeCoasta, ContainerChina, IncaltaminteContrafaceri, PTFConstantaSudAgigea, PortulConstantaSud-Agigea, ConstantaSud, Agigea, Legea84/1998, Constanta, PortulConstanta,jooble.org