TULCEA: Lansarea proiectului

TULCEA: Lansarea proiectului "LUDOTERAPIE - Terapie prin JOC, FORMĂ şi CULOARE"(1520)


La 1 septembrie 2014, la Tulcea, se lansează proiectul "LUDOTERAPIE - Terapie prin JOC, FORMĂ şi CULOARE", iniţiat de către Asociaţia “DRUMURI DOBROGENE”, cu sprijinul Primăriei municipiului Tulcea.


Aşadar, începând cu luna septembrie 2014, Asociatia „Drumuri Dobrogene”, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Specială nr. 14, din municipiul Tulcea, lansează proiectul "Ludoterapie - Terapie prin joc, formă şi culoare", finanţat de la bugetul local municipal Tulcea, pe anul 2014, cu suma de 10 000 lei.

“Magazinul cu jucării”, “telefonul fără fir”, “decupăm sau modelăm plastilină”, “măsură, ritm şi cântar din / cu palmele” nu sunt doar jocuri, ci şi... tehnici, care vor fi folosite în cadrul atelierelor adaptate copiilor cu cerinţe educaţionale speciale!

Proiectul se adresează unui număr de 16 copii, de la Şcoala Gimnazială Specială nr.14 din Tulcea, alături de care psihologul Ileana Gălăţescu, specialist în psihopedagogie specială, va lucra timp de 12 săptămâni.

În cadrul celor 12 săptămâni de proiect, se vor realiza ateliere adaptate elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, sub forma unor jocuri pentru dezvoltarea sensibilităţii vizuale („magazinul de jucării”), auditive („telefonul fără fir”), olfactive („ce miroase aşa”), gustative („ce gust are”) şi tactil - kinestezice („să cântărim în palme”), jocuri de coordonare oculomotorie (decupaje), jocuri perceptiv motrice de organizare a schemei corporale (modelarea omuleţului din plastelină), jocuri perceptiv motrice în plan obiectual şi imagistic (joc de figuri geometrice), jocuri perceptiv motrice de orientare şi organizare spaţială (jocuri de poziţionare a obiectelor din mediul apropiat), jocuri perceptiv motrice de orientare şi organizare temporală (batem masura şi ţinem ritmul).

"Ludoterapie - Terapie prin joc, formă şi culoare" îşi propune atingerea maximului de potenţial al copiilor cu dizabilităţi, pentru a putea beneficia de şanse egale la viaţă, folosind „ludoterapia”, ce permite copiilor cu traume fizice sau psihice reconstruirea personalităţii şi comunicarea cu mediul.

Ludoterapia implică jocuri de stimulare a diverselor funcţii şi a proceselor psihice şi motorii, şi are valenţe multiple, în sfera dezvoltării structurilor psihice ale copilului cu dizabilităţi.

Prin joc, copiii implicaţi în proiect vor învăţa, în primul rând, să se dezvolte la nivel personal şi, în al doilea rând, să se integreze din punct de vedere comunitar şi social.

Ne-ar face mare plăcere să fiţi alături de noi, prin anunţarea acestui minunat eveniment!


Persoane de contact:
Corina Trofim, responsabil proiect, mail:corina.trofim@outlook.com, tel: 0747042060
Monica Mihai, parteneriate si colaborari, mail: contact.femeiacocheta@gmail.com , tel: 0741481166


Asociația “Drumuri Dobrogene” are ca scop promovarea valorilor societății civile, în vederea dezvoltării durabile a comunității, prin educație, formală și nonformală.
Motto-ul Asociaţiei este: “Jocul este... cea mai bună formă de învăţare!” (Jean Piaget).

Asociația “Drumuri Dobrogene” a apărut ca un răspuns la nevoile comunității dobrogene.
Astfel, scopul și obiectivele asociației nu se axează doar pe o singură problemă, dorindu-se dezvoltarea durabilă a intregii comunități.

“Drumuri Dobrogene” este organizație non-profit, care promovează educația non-formală si se bazează pe voluntariat.
Pe termen mediu şi lung, Asociaţia doreşte să se dezvolte la nivel local, național şi internațional.
Între timp, se urmăreşte să se creeze un model de bună practică, pentru ca, astfel, Tulcea să fie cunoscut ca fiind un oraș cu o comunitate implicată activ, pe plan social, cultural, educațional, sportiv și economic.


FOTO: realitatea.net
 

Taguri: LUDOterapie, TerapiePrinJocFormaSiCuloare, AsociatiaDrumuriDobrogene, Tulcea, DrumuriDobrogeneTulcea,jooble.org