TENIS - FLUSHING MEADOWS. Ne-am desumflat: din cinci românce, a fost eliminată şi ultima... HALEP a fost eliminată, aparent surprinzător, de către o

TENIS - FLUSHING MEADOWS. Ne-am desumflat: din cinci românce, a fost eliminată şi ultima... HALEP a fost eliminată, aparent surprinzător, de către o "bunicuţă" (32 de ani) din Croaţia, care este nr. 121 W.T.A.!(1661)


Constănţeanca SIMONA HALEP (22 de ani; nr. 2 WTA şi a doua favorită a competiţiei!) a pierdut, cu scorul de: 6 – 7 (6), 2 – 6, în mod cu totul şi cu totul NEAŞTEPTAT (!), meciul cu veterana croată Mirjana Lucic – Baroni (32 de ani!; doar locul… 121, în clasamentul mondial profesionist, de elită, World Tennis association / TVA!), din turul III (“şaisprezecimi de finală) al “U.S. Open”, al patrulea (după: Melbourne, Roland Garros şi Wimbledon) şi ultimul turneu de “Grand Slam” al anului, care se desfăşoară, între 25 august – 8 septembrie, la Flushing Meadows (New York)

Românca a început bine partida şi a ratat… trei (3) mingi de set la 5 - 2 (!), moment din care croata a revenit, de-a dreptul miraculous, şi a câştigat primul set, la “tie-break”, iar în al doilea s-a… distrat efectiv cu o Simona Halep parcă de nerecunoscut!

Momentul pierderii celor trei mingi de (prim) set a fost cel în care jocul romancei s-a…- "tăiat" brusc, Lucic reuşind să revină, de la 2-5 la 6-5.
Totuşi, Halep a dus primul set în “tie-break”, însă acolo a pierdut dramatic, la 6.

Setul secund nu a avut, practic, istoric, Simona, complet căzută psihic (!), fiind o umbră a jucătoarei care a ajuns pe locul doi in clasamentul mondial…
Lipsită de agresivitate, greşind aproape tot, atât la serviciu, cât şi în schimburile de mingi, românul nu a reuşit decât două “game”-uri şi a părăsit terenul de joc cu capul plecat.

Învingătoarea neaşteptată, Mirjana Lucic – Baroni, o va întâlni, în turul IV (“şoptimi de finală”), de la “U.S. Open”, pe italianca Sara Errani, care a eliminat-o pe americanca Venus Williams, după un meci de infarct…

 


Cine este… bunicuţa din Croaţia?

 


Până acum, cele două jucătoare, Halep şi Lucic – Baroni, nu se întâlniseră niciodată, într-un meci oficial!

Cea mai mare performanță (la simplu), pentru această jucătoare croată, a fost o… semifinală la Wimbledon (!), în 1999, pierdută, în trei seturi, în fața nemțoaicei Steffi Graf (care domina, pe atunci, tenisul feminin mondial)!
De asemenea, la nivel de junioare, a câștigat “U.S. Open” – Flushing Meadows (1996) și “Australian Open” – Melbourne (1997).

Până în noiembrie 2011 era cunoscută drept Mirjana Lucic, iar după căsătoria cu Daniele Baroni a devenit Mirjana Lucic - Baroni.

De-a lungul carierei, şi-a trecut în cont “doar” 1,9 milioane de dolari U.S.A., ca premieri în turnee, în timp ce Simona Halep, deşi cu 10 ani mai tânără, are deja, câștigați, în circuitul WTA, peste cinci (5) milioane de dolari, sub formă de premii.

În 1998, croata a făcut pereche, la dublu, cu celebra Martina Hingis (Elveţia), reușind să se impună în două turnee: “Australian Open”- Melbourne (6 - 4, 2 - 6, 6 – 3, contra cuplului Lindsay Davenport (S.U.A.) / Natasha Zverva (Rusia) și Tokyo (în fața aceluiaşi dublu: 7 - 5, 6 – 4).

Între 2004 și 2006, a jucat doar trei (3) meciuri în circuitul profesionist de elită, WTA, jucătoarea având probleme personale și financiare.
Ea a acordat mai multe interviuri, povestind viața grea când era copil și recunoscând că a fost… abuzată sexual de câtre tatăl său!

La “U.S. Open”, Lucic - Baroni a produs surpriza, în primul tur, eliminând-o pe Garbine Muguruza (Spania), cu: 6 - 3, 7 - 6, iar în turul secund a învins-o pe Shahar Peer (Israel), cu scorul: 6 - 7, 6 - 3, 6 - 2.

Dar, de asemenea, ca să ajungă pe tabloul principal, veterana croată a avut nevoie de trei (3) meciuri în calificări, pe care le-a câștigat, însă, fără probleme, trecând de două jucătoare din SUA, Falconi și Pera, și una din Georgia, Shapatava.

 


Cinci (românce), Doamne, şi… toate cinci (patru chiar din turul doi) eliminate!

 


Odată cu eliminarea Simonei Halep, s-a terminat şi visul nostru (al românilor) frumos, de la “U.S.Open”, după ce am avut, în premieră, cinci (5) jucătoare calificate în turul doi, la simplu feminin!

Din păcate, patru dintre acestea (Irina – Camelia Begu, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea) n-au reuşit să treacă de acea a doua etapă, iar acum, în turul trei, “ a încasat-o” şi Simona Halep!...

Astfel, românca IRINA - CAMELIA BEGU, locul 61 WTA, a ratat, miercuri – 27 august, calificarea în turul trei.
Begu a fost învinsă, în turul doi, cu scorul de 2 - 6, 6 - 4, 6 - 1, după o oră şi 48 de minute, de Roberta Vinci (Italia), cap de serie numărul 28 şi poziţia 30 în ierarhia mondială.

O altă româncă, ALEXANDRA DULGHERU, a reuşit să-i smulgă un set Sharapovei, una dintre favoritele turneului!
Alexandra Dulgheru a fost aproape să producă o imensă surpriză, la “U.S. Open”, împotriva rusoaicei Maria Sharapova. Dulgheru i-a luat primul set Sharapovei, dar rusoaica a revenit în meci și s-a impus la final cu scorul de 4 - 6, 6 - 3, 6 - 2.

Şi slătineanca MONICA NICULESCU (68 WTA) a ratat calificarea în turul trei la “U.S. Open”, ultimul turneu de “Grand Slam” al anului, pierzând împotriva Barborei Zahlavova (Cehia, 29 WTA), cu scorul de 6 - 4, 4 - 6, 2 – 6.
Niculescu şi-a cedat serviciul în nouă rânduri şi, în astfel de condiţii, e aproape imposibil să câştigi la un turneu de “Grand Slam”.
Monica a făcut şapte “game”-uri pe serviciul adversarei.
Jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu a controlat total primul set, în care s-a desprins repede la 5 - 2, un avans suficient să închidă manşa. Serviciul îi mergea neaşteptat de bine, dar nimic nu anunţa ceea ce avea să se întâmple în seturile doi şi trei.
Niculescu n-a mai reuşit să blocheze retururile Barborei, care i-a rupt serviciul româncei încă din debutul actului al doilea.
Dar să nu uităm că Zahlavova este, totuşi,… “sfert-finalistă” la Wimbledon – 2014 !

Şi cea de-a cincea româncă care a acces în turul doi, târgovişteanca SORANA CÎRSTEA (nr. 80 WTA) a fost învinsă, cum era şi de aşteptat, de altfel, de către Eugenie Bouchard (Canada, 8 WTA), într-o partidă care s-a disputat pe imensul teren (de fapt…stadion, de-a dreptul: 22.000 de locuri, pe scaune!) central “Arthur Ashe”.
Scorul: 2 - 6, 7 – 6 (4), 6 - 4, pentru jucătoarea din Quebec, la capătul unui meci de două ore și 17 minute.
Astfel, cel mai bun rezultat al Soranei Cîrstea la “Flushing Meadows”, turneu la care a participat pentru a noua oară (ca senioară), rămâne cel înregistrat în anul 2009, când a fost eliminată în turul al III-lea, de către daneza (de origine poloneză) Caroline Wozniacki, cu scorul de: 3 - 6, 2 – 6.
Sorana Cîrstea, dacă ar fi câştigat, în acest tur doi, cu canadianca, ar fi putut juca, în turul următor (“şaisprezecimi de finală”) chiar cu… cea care a eliminat-o pe Monica Niculescu: cehoaica Barbora Zahlavova!


IMAGINI: 1. Colaj cu cele cinci jucătoare din România, care au acces pe tabloul principal, de simplu – feminin, de la „U.S. Open” – Flushing Meadows (Sursă foto: tikitaka.ro); 2 – 3 - 4. Învingătoarea Simonei Halep, croata Mirjana Lucic – Baroni (wikipedia.org; the-slice.com; onthegotennis.co); 5. Şi Sorana Cîrstea a fost eliminată din ultimulturneu de „Grand Slam” al anului 2014 (izvoarecodrene.blogspot.com)
 

Taguri: USOpen, FlushingMeadows, SimonaHalep, MirjanaLucic, MirjianaLucic-Baroni, JanaCepelova, Cepelova, Halep, SoranaCirstea, IrinaCameliaBegu, AlexandraDulgheru, MonicaNiculescu, DanielleRoseCollins, DanielleCollins, wild-card, GrandSlam, NewYork,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri