Încă cinci elevi dați afară de la Bac, pentru fraudă(784)


Astăzi, 29 august a.c., 1.338 de candidaţi au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – profilul real - Geografie, Filosofie, Economie, Psihologie şi Logică – profilul umanist).

La această probă, 5 candidaţi dintre care patru susţineau proba la biologie, iar unul la disciplina logică, comunicare şi argumentare, au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, notiţe şi însemnări), astfel: 2 candidaţi din centrul de examen – Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti”, 1 candidat – Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, 1 candidat – Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, 1 candidat - Colegiul Naţional „M.Eminescu”.

La această sesiune de bacalaureat au fost eliminaţi 30 de candidaţi din examen (la proba E(a) - 10 candidaţi, la proba E(c) – 15 candidaţi şi la proba E(d) – 5 candidaţi), pentru fraudă sau tentativă de fraudă care au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni. Precizăm că la proba scrisă E(c) din cadrul examenului de bacalaureat, după vizionarea înregistrărilor video, comisia din centrul de examen de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii a hotărât, confom Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, eliminarea a 8 candidaţi pentru fraudă (folosirea de materiale interzise).
Afişarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 -16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

  
jooble.org