PORTUL CONSTANŢA: A fost inaugurată extinderea unui terminal de cereale

PORTUL CONSTANŢA: A fost inaugurată extinderea unui terminal de cereale(3368)


Astăzi, miercuri - 27 august 2014, la Km 1+100, de pe Digul de Nord al Portului Constanţa, s-a desfăşurat ceremonia oficială de inaugurare a extinderii terminalului de cereale al „Canopus Star” (adică al transnaţionalei, cu sediul în S.U.A., „Cargill”, un mastodont în materie de agricultură, cu tot ceea ce înseamnă aceasta, în materie de producţie şi comerţ).


Au participat (unii au luat şi cuvântul) la eveniment, reprezentanţi ai ministerului Transporturilor şi ai celui al Agriculturii, ai Ambasadei Americane, dar şi ai autorităţilor locale şi anume: primarul oraşului Constanţa, Radu Mazăre, viceprimarul Decebal Făgădău, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Constanţa (C.J.C.), Cristian Darie şi Cristinel Dragomir, directorul – general al Administraţiei Canalelor Navigabile (A.C.N.) Daniel Georgescu, directorul SC APMC SA, ca şi numeroşi oameni de afaceri (locali şi de anvergură naţională), remarcându-se mai ales celebrul Ioan Nicolae, a cărei avere imensă s-a clădit în special pe afacerile cu cereale.


„Cargill” și partenerul său „Transport Trade Services (TTS)” au finalizat proiectul de investiții, în valoare de 15 milioane de euro, în terminalul pentru cereale „Canopus Star”, din Portul Constanța.

Investiția, lansată în iulie 2013, crește capacitatea operațională a terminalului pentru cereale, de la 50.000 de tone la 110.000 tone.

Proiectul „Canopus Star” este o dovadă a parteneriatului de succes dintre „Cargill” și TTS, inițiat în 2008.

Investiția de 15 milioane de euro transformă terminalul într-o structură operațională de înaltă performanță, poziționându-l drept un punct de reper, în ceea ce privește operarea cerealelor în Portul Constanța.

Vasile Varvaroi, director - general al „Cargill” în România, a indicat că: „Dublarea capacității de depozitare a terminalului de cereale „Canopus”, permite o întărire a poziției strategice a României în comerțul internațional cu cereale.
Totodată, funcționarea acestui terminal sporește capacitatea de depozitare a recoltei, venind în sprijinul partenerilor fermieri”.
Finalizarea investiției comune „Cargill” și TTS, în „Canopus Star”, asigură noi parametri de operare, pentru un circuit flexibil al intrărilor și ieșirilor din depozit.
Toate etapele necesare livrării finale a produselor agricole destinate exportului sunt parcurse cu precizie, la cele mai înalte standarde de calitate și profesionalism.

Mircea Mihăilescu, Președintele Grupului TTS, a declarat: „Proiectul de investiții de la Constanța a reprezentat un obiectiv strategic, pentru TTS, asigurând o fluiditate sporită proceselor susținute de capacitățile noastre logistice.
Alături de „Cargill”, dorim să valorificăm la cel mai înalt nivel noua dimensiune operațională a terminalului, important pentru exportul cerealelor prin Portul Constanța”.

Prin această nouă investiție, „Cargill” parcurge un pas important, în direcția creșterii operațiunilor sale agricole în România, în baza strategiei de dezvoltare continuă a companiei, iar TTS își completează lanțul logistic

Mastodontul transnaţional „Cargill” (150 de ani de experienţă) furnizează produse alimentare, agricultură, produse financiare şi industriale şi servicii în întreaga lume.
„Cargill” are 143.000 de angajaţi, în 67 de ţări.
Firma activează în România din 1996, are sediul în Bucureşti şi are, în prezent, aproximativ 600 de angajaţi, în 17 locaţii din ţară. Compania activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale.este o companie de transport marfă, activă pe piața transporturilor multimodale din Europa de Est.

TTS a fost fondată în 1996, cu sediul la București și, împreună cu filialele sale, are 1.280 de angajați, activând în următoarele domenii:
-Transportul pe Dunăre de bunuri vrac și pachetizate;
-Manipularea de mărfuri în porturile dunărene în propriile terminale: Galați, Brăila, Oltenița, Giurgiu, Bechet și Turnu Severin;
-Manipularea de mărfuri la Constanța în propriile terminale și cu macarale plutitoare în orice locație din port.
Extinderea constantă a operațiunilor TTS a determinat IFC (International Finance Corporation), membru al Grupului Banca Mondială (B.M.), să devină un acționar al companiei, cu o cotă de 10%, asigurând capital grupului, pentru a-și putea continua extinderea operațiunilor de transport intermodal, în regiunea Dunării și a Mării Negre.


IMAGINI: Terminalul „Canopus Star”, din Portul Constanţa (Surse foto: 1. cugetliber.ro; 2. economica.ro)
 

Taguri: PortulConstanta, TerminalDeCereale, Cereale, Cargill, S.U.A., TTS, CargillRomania, Canopus, CanopusStar, RaduMazare, RaduStefanMazare, Mazare, CristinelDragomir, IoanNicolae, CristianDarie, DecebalFagadau, ACN, DanielGeorgescu,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri