U.S. OPEN - Flushing Meadows 2014: În premieră,... cinci românce au acces în turul doi, la simplu!

U.S. OPEN - Flushing Meadows 2014: În premieră,... cinci românce au acces în turul doi, la simplu!(1474)


La “U.S. Open” (Flushing Meadows / New York), ultimul turneu de “Grand Slam” al anului, dacă la simplu - masculin, pentru prima oară după... 1994 (!), nu am avut jucător pe tabloul principal, la simplu – feminin avem, în schimb, pentru prima oară în istorie, nu mai puţin de 5 (cinci!) reprezentante în… turul doi (din tot atâtea calificate)!

S-au calificat, în ordine cronologică: Simona Halep, Irina – Camelia Begu, Alexandra Dulgheru, Sorana Cirstea şi Monica Niculescu!

Calificarea în turul doi la Flushing Meadows este recompensată cu 60.420 de dolari si 70 de puncte WTA.


Să le trecem în revistă, în ordine… invers cronologică:

Ultima reprezentantă a României, la simplu - feminin, care a jucat în turul întâi, Monica Niculescu (nr. 68 WTA), a jucat, ieri, marţi – 26 august (ora Americii de Est, care este cu şapte ore în urma celei a României), cu Iaroslava Svedova, din Kazahstan, locul 50 WTA.

A 68-a jucătoare de tenis, în clasamentul circuitului profesionist de elită mondial, WTA (World Tennis Association), Monica Niculescu, s-a calificat cu mari emoții, în runda a doua a “Marelui Slam” de la U.S. Open, după victoria contra kazahei Iaroslava Șvedova (locul 51 WTA), scor 6 - 7 (5), 6 - 1, 7 - 5, la capătul unui meci – maraton, de… trei ore, fără două minute!

Slătineanca, în vârstă de 26 de ani, o mai învinsese de două ori, pe adversara de… aceeaşi vârstă: în 2008, la Cracovia (6 - 3, 7 - 5) şi în prima partidă dintre aceste două jucătoare, care a avut loc la Tașkent, în 2008, când Șvedova s-a retras, la scorul de 3 - 6, 4 - 3, din cauza unei accidentări.
Svedova a învins-o pe româncă de două ori: în 2009, la Wimbledon (6 - 1, 6 - 0) și în 2009, la Tașkent (6 - 7 (3) 7 - 5 6 - 2).

Cel mai bun rezultat al Monicăi Niculescu la “U.S. Open” a fost reușit în 2011, când a ajuns până în “optimile de finală”, unde a fost învinsă de către germana Angelique Kerber (6 - 4, 6 - 3).
Atunci, slătineanca a trecut de… o altă româncă, Alexandra Cadanțu, în cea de-a doua rundă a competiţiei (6 - 3, 6 -0) și de cehoaica Lucie Safarova, în turul al treilea (6 - 0, 6 - 1).


Cu câteva ore mai înainte, jucătoarea româncă de tenis de câmp Sorana Cîrstea, locul 80 WTA, a învins-o, oarecum surprinzător (mai ales prin scor), ieri, marţi – 26 august, cu scorul de 6-1, 6-1, pe sportiva britanică Heather Watson, locul 46 WTA, şi a devenit a… patra (a 4-a) jucătoare din România care accede în turul secund la “U.S. Open”, ultimul turneu de “Grand Slam” al anului, care se desfăşoară, între 25 august – 8 septembrie 2014, la Flushing Meadows (New York), după Simona Halep, Irina – Camelia Begu şi Alexandra Dulgheru.

Conform ŞtirilorPROTv, Cîrstea a reuşit, la New York, probabil… cel mai bun meci din acest an!

Sportiva din Târgovişte a dominat întâlnirea, de la început până la final, a servit foarte bine, a fost agresivă, a construit multe puncte câştigătoare şi nu i-a dat nicio şansă adversarei sale, impunându-se în 54 de minute, potrivit agenţiei de presă MEDIAFAX.

În turul următor, Cîrstea va evolua împotriva învingătoarei din meciul dintre Olga Govortova (Belarus), locul 117 WTA, şi Eugenie Bouchard (Canada), locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7 al turneului.

Cea mai bună perfomanţă a Soranei Cîrstea, 24 de ani, la “U.S. Open” este accederea în turul al treilea (“şaisprezecimi de finală”), în 2009.


Luni – 25 august 2014, jucătoarele Simona Halep (locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2), Irina - Camelia Begu (locul 61 WTA), şi Alexandra Dulgheru (poziţia 95 in ierarhia mondială) s-au calificat în turul doi al “U.S. Open”!


Astfel, Camelia – Irina Begu (61 WTA) a învins-o, în runda inaugurală de la Flushing Meadows, cu scorul de 7 - 6 (4), 6 - 3, după o oră şi 40 de minute, pe Silvia Soler - Espinosa (Spania), locul 70 WTA, şi va juca, în turul secund, cu Roberta Vinci (Italia), cap de serie numărul 28 şi poziţia 30 în clasamentul mondial, care a trecut cu scorul de 6 - 3, 6 - 3, de Paula Ormaechea (Argentina), locul 99 WTA.


Alexandra Dulgheru (nr. 95 WTA) a câştigat, în primul tur, cu scorul de 6 - 3, 6 - 4, după o oră şi 30 de minute, meciul cu Kristyna Pliskova (Cehia), pozitia 92 in ierarhia mondială, şi o va întâlni, în turul doi, pe Maria Şarapova (Rusia), a cincea (5) favorită a competiţiei şi locul 6 WTA, care a trecut, cu scorul de 6 - 4, 6 - 0, de compatrioata sa Maria Kirilenko, poziţia 113 în clasamentul mondial.


În chiar primul meci al acestui turneu, luni – 25 august, constănţeanca Simona Halep a acces în turul secund după o victorie, în trei seturi, cu… amatoarea Danielle Rose Collins (SUA), venită din campionatul universitar al S.U.A., datorită unui “wild-card”, acordat de către organizatori scor 6 - 7 (2), 6 - 1, 6 - 2.

Simona Halep va evolua în turul doi (2) împotriva sportivei Jana Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a învins-o, luni – 25 august, cu scorul de 2 - 6, 7 - 5, 6 - 1, pe Maria - Teresa Torro - Flor (Spania), locul 62 WTA.

Halep şi Cepelova se întâlnesc pentru prima oară, în carierele lor!


IMAGINI: 1. – 2. – 3. Imensul complex de tenis de câmp din suburbiile New York-ului; 4. – 5. Cel mai mare „STADION” (Sic!) de tenis din lume: Arena „Arthur Ashe” (peste... 20.000 de locuri, pe scaune!), din cadrul Complexului de la Fluhing Meadows, unde a jucat, luni, în premieră pentru o româncă, constănţeanca Simona Halep (Surse foto: „Site” U.S.Open – Flushing Meadows)
 

Taguri: USOpen, FlushingMeadows, SimonaHalep, JanaCepelova, Cepelova, Halep, SoranaCirstea, IrinaCameliaBegu, AlexandraDulgheru, MonicaNiculescu, DanielleRoseCollins, DanielleCollins, wild-card, GrandSlam, NewYork,jooble.org