Campanie gratuită de prevenire a cancerului de col uterin(530)


În faza incipientă, cancerul de col uterin nu prezintă simptome, însă, descoperit la timp, poate fi tratat și chiar vindecat

Spitalul Privat Isis demarează o campanie gratuită de prevenire a cancerului de col uterin adresată populației feminine a județului Constanța.

Una dintre cele mai simple și nedureroase modalități de prevenire a acestei forme de cancer este testarea Babeș Papanicolau.

Femeilor care și-au început viața sexuală, deși nu prezintă simptome, le este recomandată efectuarea anuală a acestei analize. Medicii specialiști atragă atenția asupra testării periodice tocmai pentru a depista leziunile care pot duce la cancer sau chiar a cancerului în stadiile de început.

Înscrierile în Campania gratuită de depistare se fac pe adresa de e-mail programari@isis-med.ro, formulare ce trebuie să conțină obligatoriu: nume, prenume, număr de telefon și adresa e-mail.

După înscriere, vor primi detaliile legate de oră și ziua programării.

Campania demarează vineri 22 august și durează o lună.

Medicii Isis recomandă femeilor să țină cont de următoarele aspecte: să evite contactul sexual cu 48 de ore înaintea recoltării și să nu apeleze la spălături vaginale. Totodată, este recomandat ca prelevarea probelor să aibă loc în perioada zilelor 10 — 14 ale ciclului menstrual. 
jooble.org