BACALAUREAT, sesiunea august - septembrie 2014: S-a înheiat a doua probă de examen -

BACALAUREAT, sesiunea august - septembrie 2014: S-a înheiat a doua probă de examen - "Evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională". Vezi rezultatele din judeţul Constanţa(1695)


Examenul naţional de BACALAUREAT - 2014, sesiunea a doua (august – septembrie), a programat pentru ieri, marţi - 19 august şi astăzi, miercuri 20 august, începând cu ora 09.00, Proba C: “Evaluare a competenţelor de comunicare / lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională”.
În judeţul Constanţa, în cele şapte (7) centre de examen, 403 absolvenţi de liceu au trecut prin filtrul aceastei probe.
376 dintre aceştia au optat pentru limba engleză, iar 27 pentru limba franceză.

343 de candidaţi au promovat proba, conform “nivelurilor de competenţă”, corespunzătoare Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi: 321 la limba engleză şi 22 la limba franceză.
60 de candidaţi au absentat de la susţinerea probei.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională a constat în trei probe: o probă de înţelegere a unui text audiat, cu durată de 20 de minute; o probă scrisă, cu durată de 120 de minute şi o probă orală, în cadrul căreia candidatul a avut la dispoziţie 15 minute, pentru a-şi susţine răspunsurile în faţa comisiei.

Potrivit “Metodologiei de Organizare şi Desfăşurare a Examenului de Bacalaureat – 2014”, un elev care nu se prezintă la probele ORALE poate participa la probele SCRISE, dar nu poate promova examenul de bacalaureat!


Amintim că alaltăieri, luni - 18 august, în judeţul Constanţa, în cele şapte (7) centre de examen, de la ora 09.00, s-a desfăşurat prima probă a examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2014: “Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română”.
S-au obţinut următoarele rezultate: 70 de candidaţi au obţinut nivelul “experimentat”, 132 de candidaţi au obţinut nivelul “mediu”, iar 136 de candidaţi au obţinut nivelul “avansat”.
53 de candidaţi au absentat de la susţinerea acelei probe.

Pe 21 şi 22 august, 380 de candidaţi vor susţine, începând cu ora 13.00, Proba D: “Evaluarea competenţelor digitale”.

Subiectele la probele ORALE şi de la “Evaluarea competenţelor digitale”, elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), au un grad de complexitate care să permită tratarea lor, integrală, în maximum 10 - 15 minute.
Rezultatele obţinute se exprimă prin niveluri de competenţă: “mediu”, “avansat” şi “experimentat”.


Prima probă (exclusiv) SCRISĂ, cea de “Limba şi literatura română”, va avea loc în data de 25 august, fiind urmată de proba OBLIGATORIE a Profilului: Matematică sau Istorie – 27 august, iar cea LA ALEGERE a Profilului şi Specializării se va desfăşura în data de 29 august.

Afişarea rezultatelor probelor scrise va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor trebuie realizată în aceeaşi zi, între orele 12.00 -16.00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 2 şi 3 septembrie, urmând ca rezultatele finale să se afişeze pe 4 septembrie a.c.


Reamintim că, în judeţul Constanţa, pentru sesiunea a doua (august – septembrie), a examenului naţional de Bacalaureat - 2014, s-au înscris 2.680 de candidaţi, dintre care 1.861 de absolvenţi din promoţia curentă şi 819 candidaţi din seriile anterioare.

În acest sens, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a desemnat şapte (7) centre de examen: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” - Constanţa, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” - Constanţa, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii - Constanţa, Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti” - Constanţa, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” - Medgidia, Liceul din Cobadin, Liceul Teoretic „Callatis” - Mangalia.


FOTO: evz.ro
 

Taguri: Bacalaureat2014, Bacalaureat, ExamenulDeBacalaureat, LiceulTeoreticAnghelSalignyCernavoda, ProbaLaAlgereBacalaureat, LiceulTeoreticNicolaeBalcescuMedgidia, Medgidia, Cernavoda,jooble.org