Mai mulți copii, surprinși când se jucau cu o grenadă

Mai mulți copii, surprinși când se jucau cu o grenadă(485)


Echipa de pirotehnicieni a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost solicitată ieri, 19 august a.c., să intervină în localitatea Palazu Mic (Lumina), unde a fost descoperit un element de muniţie neexplodat.

Un cetăţean a apelat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi a anunţat că are în gospodărie o grenadă pe care a luat-o de la câţiva copii care se jucau cu ea.


Până la sosirea pirotehicienilor, echipajul de politie a asigurat paza elementului de muniţie.

Specialiştii ISU „Dobrogea” s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că respectiva grenadă nu avea focos şi nici încărcătură explozivă, aceasta nereprezentând pericol pentru cetăţeni.

Acesta este un caz fericit, dar recomandarea pirotehnicienilor este că, în momentul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, cetăţenii trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără a le mişca din locul unde a fost găsite.
În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă.


  
jooble.org