UN INDICIU DESPRE CÂT DE... MACHIAVELICĂ VA FI CAMPANIA PENTRU JILŢUL COTROCENIC: Emil Boc este membru PDL şi al Fundaţiei Mişcarea Populară, dar susţine candidatul... PMP,

UN INDICIU DESPRE CÂT DE... MACHIAVELICĂ VA FI CAMPANIA PENTRU JILŢUL COTROCENIC: Emil Boc este membru PDL şi al Fundaţiei Mişcarea Populară, dar susţine candidatul... PMP, "împreună" ori... "în locul" preşedintelui Băsescu?!?(2047)


Conform agenţiei de presă MEDIAFAX, fostul premier (din partea Partidului Democrat Liberal / PDL, formaţiune politică al cărei membru este şi acum!), între 2008 – 2012, Emil Boc, primar al municipiului Cluj – Napoca, a anunţat că va susţine candidatul… Partidului Mişcarea Populară (PMP), (de astăzi, oficial:) Elena Udrea, la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, printre altele şi pentru că aceasta este, cităm: "Un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa PSD şi a lui Victor Ponta".

Emil Boc a declarat, astăzi, marţi – 19 august 2014, corespondentului MEDIAFAX, că o susţine peElena Udrea şi pentru că aceasta nu a ezitat niciodată să apere şi să creadă în proiectul de reformă şi modernizare a statului roman, pe care fostul premier l-a demarat împreună cu preşedintele Traian Băsescu.


Este, probabil, un indiciu important, în legătură cu opţiunea finală a… preşedintelui Traian Băsescu, iniţiatorul (la începutul lui 2013) şi mentorul Fundaţiei Mişcarea Populară şi, ulterior, al Partidului omonim!
În acest sens, reamintim că Traian Băsescu a fost primul semnatar al listei… primului candidat (până… ieri, când acesta din urmă a anunţat că va candida ca independent, rămânând… preşedinte al Fundaţiei cu acelaşi nume, ba chiar solicitând sprijinul membrilor!) Cristian Diaconescu (până de curând, foarte apropiat consilier al său, la Preşedinţie!), iar fiica preşedintelui, Elena Băsescu (“EBA”), a acuzat-o, pe “blog”-ul său, pe… Elena Udrea, ca fiind în spatele sabotării candidaturii lui Diaconescu!

Pe de altă parte, Emil Bloc n-a ieşit “din cuvântul” lui Băsescu niciodată, ca om politic (adică din din iunie 2004, când a fost ales, pentru prima dată, în mod surprinzător, primar al Clujului, din partea PDL / Alianţa “Dreptate şi Adevăr”, bătându-l pe favoritul Gheorghe Funar, primarul în funcţie, deşi, oficial, până şi… UDMR-ul, culmea!, era împotriva sa, a lui Boc adică!)...

Aşadar, ar fi de presupus că Emil Boc ar exprima... alegerea lui Traian Băsescu (care, până acum, de aproape o săptămână, de când s-a pus problema „debarcării” fostului consilier prezidenţial, din calitatea de candidat al PMP, în mod relativ surprinzător,...nu a avut nicio poziţie publică, în legătură cu acest subiect!), între Cristian Diaconescu şi Elena Udrea!

Pentru ca „ceaţa” să fie şi mai „londoneză”, amintim că Boc, deşi membru PDL, este (şi) în... Fundaţia Mişcarea Populară.

Dar,... iată că nu-şi susţine şeful de la Fundaţie (Cristian Diaconescu), aşa cum nu-şi susţine nici candidatul oficial al partidului său, PDL (acum unit cu PNL, în cadrul ACL / Alianţa Creştin Liberală), adică pe Klaus Iohannis, ci pe candidatul PMP, Elena Udrea!

 


Să fie pentru prima oară în viaţă (politică) când “roboţelul” Emil Boc nu răspunde la “cheiţa” răsucită de către Traian Băsescu?!?

 


"O voi susţine pe Elena Udrea, la alegerile prezidenţiale, pentru că este un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa PSD-ului şi a lui Victor Ponta.
O susţin, de asemenea, pentru faptul că nu a ezitat niciodată să apere şi să creadă în proiectul de reformă şi modernizare a statului roman, pe care l-am demarat împreună cu preşedintele României, Traian Băsescu.
Nu în ultimul rând, Elena Udrea a fost unul dintre cei mai performanţi miniştri pe care i-am avut în Guvern şi care a demonstrat eficienţă şi pragmatism", a spus, astăzi, Emil Boc.

 


Elena Udrea, Cristian Diaconescu, Emil Boc, Traian Băsescu, “Eba”, Cristian Preda şi, mai nou,… Viorel Cataramă: un “puzzle” aproape imposibil, momentan, de “închis”!

 


Aşa cum s-a anunţat, Elena Udrea este candidatul oficial al PMP, la alegerile prezidenţiale, conform deciziei de astăzi, marţi – 19 august, reprezentanţii PMP, reuniţi, la Bucureşti, în cadrul Colegiului Naţional, fiind înregistrat doar unsingur vot împotriva acestei candidature, aparţinând europarlamentarului Cristian Preda.

Udrea a precizat, după şedinţă, că şeful campaniei sale va fi Eugen Tomac (fostul preşedinte PMP, până în iunie a.c.) şi că de miercuri va începe strângerea de semnături.

Ea a mai spus că este singura care îl poate bate pe Victor Viorel Ponta, în cursa pentru Palatul Cotroceni.

De asemenea, Elena Udrea a mai anunţat că liderii PMP vor avea o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu.

"Orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi. A rămas astăzi că vom purta o discuţie cu preşedintele României, este cel căruia noi dorim să-i convingem electoratul să vină să voteze alături de noi. Noi suntem cei care afirmăm şi ne comportăm ca atare că dorim să ducem mai departe reformele începute de Traian Băsescu. Evident că vom vorbi cu preşedintele şi evident că îi voi cere să mă susţină în această competiţie grea, cea mai grea competiţie pe care o poate avea un om politic", a precizat Udrea.

Ea a mai spus că este omul politic care "poate duce mai departe steagul pe care Traian Băsescu l-a ridicat în România", informează tot agenţia MEDIAFAX.


Ca totul să devină şi mai greu de descifrat, taman tot astăzi, bogatul om de afaceri Viorel Cataramă (“Elvilla” etc…), fostul influent (lider) liberal (din anii ‘90 – prima parte a anilor 2000), cel care încearcă, de ceva vreme, după o lungă şi aparent inexplicabilă lungă şi subită “dispariţie din peisaj”(ul politic intern)!, să se “reşapeze” politic (în mod cu totul surprinzător, şi-a anunţat, “hodoronc-tronc”, prin iunie – iulie, candidatura la Preşedinţia României, ca independent!), s-a hotărât, la fel de brusc, să renunţe la propria candidatură şi să-l susţină pe un alt independent, la “prezidenţiale”: nimeni altul decât… Cristian Diaconescu, considerat “omul lui Băsescu”, adică al celui pe care… Cataramă îl înjură (destul de dur!), este adevărat că “la pachet” cu toţi (!) ceilalţi lideri politici şi toate partidele din România de astăzi!


Ce să fie, ce să fie?!...
Când am spus că va fi o campanie electorală absolut deosebită, încâlcită, cu multe ascunzişuri şi situaţii ambigue, care nu pot fi descifrate dacă nu ştii lucruri „din spatele cortinei”, nu glumeam1

Miza acestor alegeri pentru Preşedinţie este IMENSĂ, CRUCIALĂ pentu orientarea viitoare a României (către Occident, Europa şi SUA, cum doreşte „dreapta” politică autohtonă, sau către „Eurasia”, Rusia autarhică şi brutal - acaparatoare şi China „capitalismului... comunist”!)!

În aceste condiţii, şi armele „electorale” vor fi mult mai sofisticate decât la cele mai multe dintre precedentele alegeri!...

Însă, atenţie, abia acum, după ce s-a terminat „vacanţa de vară” şi se intră în linie dreaptă, în lupta pentru jilţul de la Palartul Cotroceni, urmează adevăratele răsturnări de situaţie, „trădări”, „permutări”, „rocade”, „stânga sau... dreapta!) – împrejur” ş.a.m.d.

De exemplu, de aseară, "de la televizor", am aflat de la Crin Antonescu că nu-l (mai)susţine pe Klaus Iohannis, pentru că nu îl cunoaşte bine pe cel pe care... el l-a adus în fruntea PNL!


Dar, mai ales... DEZVĂLUIRILE incendiare (promise, de altfel, recent, şi de către preşedintele Băsescu, care a ameninţat că, cităm. „îi voi dezbrăca pe toţi”!) şi ARESTĂRI – DOSARE PENALE de senzaţie (inclusiv la... Constanţa, unde Mazăre îşi negociază, foarte febril!, libertatea, la schimb cu „lăsarea mai moale”, la fel ca la „prezidenţialele” din 2009 sau, mai recent, la „europarlamentarele” din 25 mai a.c., a „mobilizării” electorale pentru PSD!), vor „trasa” calea spre Dealul Cotrocenilor!

Ce mai: MACHIAVELLI va fi „dottore”, pentru lumea politică românească (dar, atenţie, se vor auzi, în şoaptă sau răcnind, şi... „Vocea Rusiei” versus „Vocea Americii”, că-s şi ele foarte interesate încotro o ia România, cu desaga–n vârf de băţ: spre Est sau spre Vest!), în această toamnă – iarnă, ÎNAINTE şi, nu mai puţin important: DUPĂ alegerile pentru a fi..."PRINCIPELE" de la Cotroceni!


FOTO: 1. peteava.ro (MONTAJ / TRUCAJ FOTOGRAFIC); 2. qmagazine.ro; 3. realitatea.net; 4. – 5. mediafax.ro
 

Taguri: CristianDiaconescu, EmilBoc, EBA, TraianBasescu, ElenaUdrea, PartidulMiscareaPopulara, PMP, CandidaturaPrezidentiale, ClaudiuPalaz, AlegeriPrezidentiale, DeputatEugenTomac, Medgidia, Constanta, JudetulConstanta, P.M.P., EugenTomac, ClaudiuIorgaPalaz, Pal,jooble.org