Weekend de foc pentru pompierii militari

Weekend de foc pentru pompierii militari(654)


În weekend-ul care s-a încheiat, pompierii militari au vegheat ca toate evenimentele de pe litoral să se desfăşoare în siguranţă, asigurând măsuri de apărare împotriva incendiilor şi, după caz, de stingere şi evacuare în situaţii de urgenţă, atât la manifestările organizate de Ministerul Apărării Naţionale, cât şi la toate evenimentele organizate de operatorii economici.
Din nefericire, această minivacanţă a fost umbrită de producerea mai multor situaţii de urgenţă (atât incendii, accidente cu descarcerare, urgenţe medicale, cât şi fenomene metorologice periculoase), soldate cu pierderea a trei vieţi omeneşti.
Astfel, în ziua de Sf. Marie, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină la o persoană care s-a înecat în mare, în zona plajei Vadu, iar sâmbătă, au intervenit pentru salvarea a două victime ale unui accident rutier produs pe DN 39, în localitatea 23 August, dintre care una încarecerată. Din nefericire, femeia, în varstă de aproximativ 37 ani şi o fetiţă în vârstă de 10 ani, au fost declarate decedate.
Tot în perioada 15 – 17 august a.c., echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au mai intervenit pentru stingerea a 17 incendii, 192 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 30 cazuri pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.
Pentru gestionarea, monitorizarea şi intervenţia fenomenelor meteorologice periculoase, prin SNUAU 112, dispeceratul ISU „Dobrogea” a preluat aproximativ 400 de apeluri.
În urma precipitaţiilor abundente căzute în municipiul Constanţa, pompierii au acţionat cu motopompele din dotare, pentru evacuarea apei din curţi şi din subsolurile blocurilor, aferente străzilor Vasile Costa, Speranţei, Egretei, Histriei, Lacului, Ileana Cosânzeana, Izvor şi Dionisie cel Mic. Totodată, au intervenit şi pe bulevardele 1 Mai, Mamaia, Ferdinand, dar şi în zona Tomis 3, Dacia şi zona Far.
În data de 17 august a.c., încă din primele ore ale dimineţii, pompierii militari au intervenit cu autospecialele din dotare, pentru evacuarea apei din gospodăriile aferente a şase străzi din localitatea Valu lui Traian.
  
jooble.org