RAJA înlocuiește o conductă veche de peste 50 de ani. Se lucrează fără pauză

RAJA înlocuiește o conductă veche de peste 50 de ani. Se lucrează fără pauză(860)


Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și înlocuire la conducta magistrală de aducțiune apă, din municipiul Constanța, cu diametrul de 800 mm, de la sursa Caragea - Dermen, la stația de pompare Călărași, SC RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile timp de 24 ore, din ziua de marți, 14 mai 2013, ora 12.00 și până miercuri, 15 mai 2013, ora 12.00.
Într-o conferinţă de presă „la faţa locului”, adică în intersecţia de la „Dacia”, a Bulevardelor Tomis şi Lăpuşneanu, unde se execută lucrarea în cauză, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA, Irina Oprea, ne-a furnizat câteva amănunte, legate de complexa intervenţie.

Se lucrează non – stop


Cel mai important este că se lucrează non – stop pentru finalizarea cât mai urgentă a înlocuirii conductei şi, implicit, diminuarea, din punct de vedere temporal, a neajunsurilor provocate populaţiei şi agenţilor economici.
Lucrarea este, aşa cum s-a specificat, complexă, datorită lungimii, de nu mai puţin de 70 de metri liniari, a conductei înlocuite!
O precizare foarte importantă este aceea că perioada întreruperii furnizării apei potabile a fost redusă la minimumul posibil, doar pentru realizarea racordurilor la conductele adiacente!
Costul lucrării este de aproximativ... cinci miliarde de lei vechi!
Această intervenţie de înlocuire nu mai putea fi amânată, deoarece nu numai că vechea conductă era foarte uzată, datorită celor peste 50 (!) de ani „de serviciu”, dar se află şi în zona cea mai joasă a ramificaţiilor din perimetru, ceea ce a cauzat, de-a lungul vremii, consecinţele atât de neplăcute şi pe bună dreptate intens reclamate de către constănţeni. Odată cu această execuţie, toate cunoscutele şi desele probleme de acest fel vor deveni amintire, pentru această foarte populată şi circulată zonă a Constanței.


Reamintim zonele afectate de întreruperea de: marţi (12.00) până miercuri (12.00)


Vor fi afectați consumatorii din: Zona Peninsulă și Piața Ovidiu; Zona Centrală delimitată de străzile: Mircea cel Bătrân - Smârdan - Mihai Eminescu – Eroilor - Prelungirea Bucovinei – b-dul Mamaia – Nicolae Iorga – Ion Lahovari – Secerișului – b-dul Alexandru Lăpușneanu – b-dul 1 Decemrbie 1918 – Traian – Piața Ovidiu – Mircea cel Bătrân; Cartierele Tomis I, Tomis II și Boreal; Zona cartierelor Tăbăcărie – Faleză Nord – Piața Chiliei – Stadion Farul (zona delimitată de perimetrul străzilor Mamaia – Renașterii – Ecoului – Pescarilor – Prelungirea Unirii – Mamaia – Soveja – Alexandru Lăpușneanu – Secerișului – Poporului – Ion Rațiu – Mamaia).

Abonații din cartierul Coiciu vor avea apă cu presiune scăzută, în acest interval temporal.

„Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de aceste lucrări şi îi asigurăm că SC RAJA SA Constanţa va face tot ce este necesar pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un timp cât mai scurt. Totodată, rugăm toţi abonații afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă, pentru consum şi uz casnic, pe perioada întreruperii furnizării apei”, transmite SC RAJA SA clienţilor săi.
jooble.org