Săptămâna Naţională a Voluntariatului (13 –19 mai): „Voluntariatul ne aduce împreună!”

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (13 –19 mai): „Voluntariatul ne aduce împreună!”(759)


CENTRAS, prin departamentul Centrului de Voluntariat Constanţa, împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa (DJSTC), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Corpul Voluntarilor Gărzii Naţionale de Mediu, Comitetul Naţional pentru Drepturile Copiilor - Filiala Constanţa, Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret - Filiala „Tineri Mereu” Constanţa, Fundaţia Don Bosco, Organizaţia Ecologistă „Mare Nostrum”, organizează, pe data de 13 mai a.c., ora 11.00, Conferinţa de lansare a „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului”, în Constanţa.

 

O zi a „SNV” va fi dedicată voluntariatului „corporatist”, care angajează companiile şi personalul acestora

Voluntariatul reuneşte oameni diverşi (de vârste, categorii sociale şi orientări diferite), care sunt uniţi de convingerea comună că pot produce, împreună, o schimbare în bine în comunitate. Elevi şi studenţi, tineri, seniori, angajaţi ai căror companii facilitează voluntariatul corporatist, adulţi activi, părinţi, voluntari SEV, persoane temporar fără ocupaţie, persoane cu handicap ş.a.m.d., într-un cuvânt: VOLUNTARI, se întâlnesc în această săptămână, alături de organizaţiile sau grupurile lor de iniţiativă, pentru a pregăti activităţi menite să evidenţieze şi să sărbătorească programele de voluntariat în care sunt implicaţi pe parcursul anului.


Ca o provocare, în această ediţie a „SNV”, ziua de 17 mai (vineri) este dedicată voluntariatului „corporatist”! În acest mod, companiile şi angajaţii acestora sunt cooptate în activităţi de voluntariat.
 
jooble.org